Nuci umplute

de Gherca Daniela in Prajituri, 31 Mai 2015 | 4753 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 250g unt la temperatura camerei
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 10g praf de copt
  • 600g faina

Pentru crema:

  • 200g nuci
  • 200g biscuiti populari
  • 300ml lapte
  • esenta de rom
  • 100g ciocolata topita
  • 70g zahar pudra
  • 4-5 linguri cacao

Pentru uns forma de nuci:

  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute:

Pentru aluat:


Untul il mixam impreuna cu zaharul pudra pana formam o crema, adaugam ouale pe rand unul cate unul pana le omogenizam si pe acestea, adaugam si sarea, iar la sfarsit amestecam praful de copt cu faina si le adaugam treptat in compozitie pana formam un aluat usor de modelat si nelipicios.


Formam bilute de cca 5g sau in functie de marimea formei pe care o aveti;le asezam frumos in forma de nuci pe care am uns-o cu ulei si le punem pe ochiul aragazului pentru cca 2 minute, intorcandu-le din 30 in 30 de secunde. Asa procedam pana terminam tot aluatul;


Pentru crema:


Maruntim biscuitii, nucile si bucatele sau firimiturile de nuci pe care le-am curatat inainte dandu-le o forma frumoasa ( ne ajutam de un cutit).


Intr-un bol punem cele 3 ingrediente maruntite, cacaoa, zaharul pudra, ciocolata topita, romul si laptele putin cate putin pana formam o crema nici moale dar nici foarte tare.


Umplem cojile de nuci: pe fiecare jumatate punem putina crema si unim cu alta jumatate umpluta si aceasta cu crema. Asa procedam pana terminam cojile, dar si crema.


Pudram cu zahar pudra!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Andra_Constantinescu 1

02.06.2015, 21:22

Bune!

Gherca Daniela 1

02.06.2015, 21:49

Multumesc!

IoanBors 1

29.06.2017, 09:27

apetisante....!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu nuci