Desert prajitura cu mere

de cristina1985 in Prajituri, 6 Oct 2018 | 2016 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 4 oua
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 lg-ta zeama de lamaie
  • coaja de la 1 lamaie
  • un praf sare
  • 1 lg-ta esenta lamaie
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 plic zahar cu caramel
  • 1 varf lingurita cuiosare macinate
  • 1 lg-ta scortisoara
  • 3 lg pesmet
  • Ornat:
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere:

Aluat: se amesteca faina cu untul, pana rezulta un aluat nisipos. Se adauga ouale, pe rand, sarea, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul, coaja de lamaie si esenta de lamaie. Se tine in frigider 30 minute.

In acest timp se curata merele de coaja, se rad, se calesc cu zaharul  (fara apa), scortisoara, cuisoarele, zaharul vanilinat si cel cu caramel, timp de 20 minute, pe ochiul mijlociu, foc potrivit. Amestecati din cand in cand.

Impartiti aluatul in 2 bucati si intindeti prima foaie, intr-o tava de 37x30 cm  (sau putin mai mica), presarati pesmet  (pentru a absorbi sucul de la mere)  si puneti merele calite. A doua foaie se intinde si se decupeaza fasii, pe care le asezati sub forma de grilaj, peste umplutura de mere. Se introduce in cuptorul preincalzit, pana este gata ( la mine a durat 1 ora si 15 minute-verificati dupa 25-30 minute, eventual intoarceti tava, daca nu se coace uniform).

Se presara zahar pudra pe feliile pe care le mancati, pentru a nu absorbi umezeala.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mirela0911 1

09.10.2018, 11:41

Orice prajitura cu mere e delicioasa!

cristina1985 1

09.10.2018, 14:02

dantes 1

11.10.2018, 07:45

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri delicioase