Desert prajitura cu mere – de post

de anca_rm in Prajituri, 26 Mai 2017 | 883 vizualizari

 

O prajitura gustoasa cu mere, pentru perioada postului. Este foarte usor de preparat si gustoasa.
Se poate aroma cu ce doriti : scortisoara, anason, lamaie, vanilie.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 550-600 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • zeama de la o lamaie
  • praf de sare
  • 1 kg mere
  • 2 bucati anason stelat
  • 100 gr zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 50 ml ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere – de post:

Merele le curatam de coaja si le punem in apa rece, cu zeama unei lamai ca sa nu se oxideze pana cand terminam de curatat.


Le dam pe razatoarea mare.


Intr-o tigaie, punem anasonul stelat impreuna cu uleiul si il lasam sa se incinga. Adaugam merele impreuna cu zaharul si le calim. Cand sunt moi, sunt gata. Lasam sa se raceasca.


Intr-un bol, punem apa minerala, zeama de lamaie, sarea si zaharul si amestecam pana cand se topeste zaharul tot. Adaugam uleiul si apoi faina impreuna cu praful de copt.


Obtinem un aluat omogen pe care il impartim in doua parti egale.


Pregatim o tava de 30 x 35 cm pe care punem hartie de copt.


Din prima jumate de aluat, intindem o foaie cat tava si o transferam in tava. Se poate intinde pe masa infainata sau unsa cu ulei.


Asezam deasupra merele calite si le intindem uniform. Luam bucatile de anason din mere.


Din jumatea de aluat ramasa, intindem o alta foaie de aluat si o asezam deasupra merelor.


Din loc in loc, impungem aluatul cu o furculita, astfel incat sa poata sa iasa aerul.


Dam tava cu prajitura, in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 30-40 minute.


Se lasa la racit si se poate pudra cu zahar.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere – de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

dantes 1

26.05.2017, 17:44

Buna!

noiinbucatarie 1

26.05.2017, 19:52

Buna, buna!

Rocsi 1

26.05.2017, 20:29

Imi place mult prajitura ta cu mere, imi place si aroma anasonului!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu jeleu de gutui

de oanapl 6

ieri la 21:08

Salată de cartofi violet

ieri la 18:04

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere Madalina Manole