Desert prajitura cu mere – de post

de anca_rm in Prajituri, 26 Mai 2017 | 4028 vizualizari

 

O prajitura gustoasa cu mere, pentru perioada postului. Este foarte usor de preparat si gustoasa.
Se poate aroma cu ce doriti : scortisoara, anason, lamaie, vanilie.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 550-600 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • zeama de la o lamaie
  • praf de sare
  • 1 kg mere
  • 2 bucati anason stelat
  • 100 gr zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 50 ml ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere – de post:

Merele le curatam de coaja si le punem in apa rece, cu zeama unei lamai ca sa nu se oxideze pana cand terminam de curatat.

Le dam pe razatoarea mare.

Intr-o tigaie, punem anasonul stelat impreuna cu uleiul si il lasam sa se incinga. Adaugam merele impreuna cu zaharul si le calim. Cand sunt moi, sunt gata. Lasam sa se raceasca.

 Intr-un bol, punem apa minerala, zeama de lamaie, sarea si zaharul si amestecam pana cand se topeste zaharul tot. Adaugam uleiul si apoi faina impreuna cu praful de copt.

Obtinem un aluat omogen pe care il impartim in doua parti egale.

 Pregatim o tava de 30 x 35 cm pe care punem hartie de copt.

 Din prima jumate de aluat, intindem o foaie cat tava si o transferam in tava. Se poate intinde pe masa infainata sau unsa cu ulei.

Asezam deasupra merele calite si le intindem uniform. Luam bucatile de anason din mere.

Din jumatea de aluat ramasa, intindem o alta foaie de aluat si o asezam deasupra merelor. 

Din loc in loc, impungem aluatul cu o furculita, astfel incat sa poata sa iasa aerul.

 Dam tava cu prajitura, in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 30-40 minute.

Se lasa la racit si se poate pudra cu zahar.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere – de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si sos de ciocolata