Prajitura cu fructe

de marianascarlat in Prajituri, 6 Aug 2013 | 1463 vizualizari

 

Reteta originala este pentru o tava de aragaz si o gasiti la Sidy pe blog, dar mi s-a parut prea mult doar pentru mine asa ca am modificat-o pentru o tava mai mica si pe gustul meu.
Aceasta este prajitura cu care ne-a incantat papilele gustative prietena noastra Eugenia Munteanu din Alba Iulia.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg prune renglote
  • 2 cani faina
  • 150 g margarina
  • 1 ou
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de smantana
  • 2 linguri de gris sau pesmet
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 1 lingurita sau ami mult de scortisoara
  • coaja rasa de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe:

Spalam prunele, scoatem samburii si le taiem in sferturi.


In castronul in care vom pregati coca punem o cana de faina si margarina taiata cubulete. Cu degetele frecam faina cu margarina pana se formeaza o coca nisipoasa. Adaugam restul de faina amestecata cu praful de copt, oul, 3 linguri de zahar, 2 linguri de smantana, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Amestecam totul bine pana se omogenizeaza.


Impartim coca in doua. Intindem o foaie pe care o punem in tava 20/30 tapetata cu hartie de copt. Presaram cele 2 linguri de gris. Peste foaia de coca intinsa in tava asezam prunele cu partea cu coaja in jos. Peste prune imprastiem uniform 2-3 linguri de zahar si apoi o ligurita de scortisoara. Intindem apoi cealalta foaie si o asezam deasupra.


Nu mai ramanee decat sa introducem tava in cuptorul incalzit la 160 de grade si sa asteptam 45-50 minute. Scoatem tava din cuptor, lasam prajitura sa se raceasca in tava si apoi o pudram cu zahar pudra si o portionam.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

e o prajitura foarte pufoasa si racoroasa.

2

se pot folosi si alte fructe(caise, piersici, etc)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Teo 1

06.08.2013, 23:25

sunt sigura ca e delicioasa!

marianascarlat 1

07.08.2013, 08:39

Multumesc mult! Va astept si pentru voi o sa pregatesc o tava de aragaz!

Rocsi 1

07.08.2013, 11:57

O bunatate de prajitura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crumble cu prune