Desert prajitura cu mere si bezea

de Pushaa in Prajituri, 19 Dec 2013 | 192884 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 4 galbenusuri
  • 10 linguri zahar 
  • 10 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • Umplutura:
  • 1 kg mere 
  • zahar dupa gust
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 8 linguri zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si bezea:

Aluat: Galbenusurile se freca cu zaharul pana se spumeaza si se pune uleiul in fir subtire, ca la maioneza. Se pune laptele (cate o lingura) alternand cu faina in care am amestecat praful de copt.


Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (se poate folosi si hartie de copt) se pune aluatul si se da la cuptor pentru 15-20 de minute la foc mic; trebuie copt doar pe jumatate.


Umplutura: Merele curatate si date pe razatoare se calesc cu zahar dupa gust pana scade zeama lasata, apoi se lasa la racit.


Dupa ce s-a copt blatul pe jumatate se pune merele deasupra.


Bezea: Albusurile de la cele 4 oua folosite pentru blat se bate spuma tare cu 8 linguri de zahar, se pun apoi peste mere si se baga iar tava la cuptor pana bezeaua devine aurie.


Se taie dupa ce se raceste.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Pushaa 1

22.12.2013, 19:22

marci49 1

29.04.2014, 08:24

pare buna,asa ca am sa o incerc.multumesc pt reteta !

ryta 1

12.10.2014, 15:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mar si nuca (reteta de post)