Desert prajitura cu mere si mascarpone

de oanapl in Prajituri, 24 Ian 2021 | 3353 vizualizari

 

"retete festive de iarna"
Ador prăjiturile cu mere și le-aș încerca în orice combinație. Aceasta prăjitură este de origine italiană și  a fost absolut delicioasă. Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Oana (dulcinele.ro)

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă (la temperatura camerei)
  • 120g zahăr măcinat + 2 linguri extra
  • 250g mascarpone
  • 1/2 plic praf de copt
  • esență de vanilie
  • un praf de sare
  • 250g făină
  • jumătate de linguriță de scorțișoară
  • 6 mere acrișoare
  • zahăr pudră (pentru decor)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si mascarpone:

Se curăță de coajă și cotor 6 mere acrișoare.
Se mixează bine cele 4 ouă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul măcinat. După ce și-au dublat volumul se adaugă brânza mascarpone și esența de vanilie și se omogenizează.
Se adaugă o parte din făina cernută cu praful de copt. După ce se omogenizează se adaugă și restul de făină și se amestecă.
Se taie cubulețe mici 3 mere, apoi se adaugă în aluat. Se adaugă și scorțișoara și se amestecă.
Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt pe fund și unsă cu unt pe pereți.
Cele 3 mere rămase se taie felii subțiri și se așează deasupra prăjiturii în formă concentrică.
Se presară zahăr granulat peste prăjitură și se dă la cuptorul preîncălit la 170 de grade C, pentru 45-50 de minute.
La scurgerea timpului se verifică prăjitura dacă trece testul scobitorii, apoi se scoate și se lasă să se răcească.
Se poate pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie si mere caramelizate