Fursecuri

de carmenvlad in Prajituri, 18 Ian 2011 | 1013 vizualizari

 

INGREDIENTE

  4 oua 4 cescute mici zahar3 cescute mici ulei8 cescute mici faina3-4 pliculete zahar vanilat1 praf sareCoaja rasa de lamiieCacao facultativStafideNuci sau alune
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri:

Se amesteca bine ouale cu praful de sare si cu zaharul, pana cand se fac banuti in aluat. Se adauga incet uleiul, zaharul vanilat si 4 cescute de faina (una cate una). Se opreste putin aluat intr-un castron si se adauga o lingurita de cacao. In restul de aluat se adauga celelalte 4 cescute de faina ramase. Se da aluatul la frigider pentru ~30 minute.

Se scoate aluatul de la frigider si se pun gramajoare mici cu lingurita intr-o tava unsa cu putin ulei sau acoperita cu harie de copt, lasandu-se suficient spatiu intre ele (fursecurile se mai intind la copt). Peste fiecare gramajoara se pune putin din aluatul cu cacao, sau se pun cateva stafide sau nuci taiate, Se dau la cuptor pentru ~ 8-10 minute. Se scot calde din tava.

Se pot pastra pentru o perioda mai indelungata in cutii de prajituri. Sunt mai bune dupa o zi sau doua.

Sunt fursecuri care se pot consuma alaturi de o cana cu lapte cald sau alaturi de o cafea cu scortisoara.

 

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!