Fursecuri

de carmenvlad in Prajituri, 18 Ian 2011 | 2317 vizualizari

Fursecuri

 

INGREDIENTE

  4 oua 4 cescute mici zahar3 cescute mici ulei8 cescute mici faina3-4 pliculete zahar vanilat1 praf sareCoaja rasa de lamiieCacao facultativStafideNuci sau alune
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri:

Se amesteca bine ouale cu praful de sare si cu zaharul, pana cand se fac banuti in aluat. Se adauga incet uleiul, zaharul vanilat si 4 cescute de faina (una cate una). Se opreste putin aluat intr-un castron si se adauga o lingurita de cacao. In restul de aluat se adauga celelalte 4 cescute de faina ramase. Se da aluatul la frigider pentru ~30 minute.

Se scoate aluatul de la frigider si se pun gramajoare mici cu lingurita intr-o tava unsa cu putin ulei sau acoperita cu harie de copt, lasandu-se suficient spatiu intre ele (fursecurile se mai intind la copt). Peste fiecare gramajoara se pune putin din aluatul cu cacao, sau se pun cateva stafide sau nuci taiate, Se dau la cuptor pentru ~ 8-10 minute. Se scot calde din tava.

Se pot pastra pentru o perioda mai indelungata in cutii de prajituri. Sunt mai bune dupa o zi sau doua.

Sunt fursecuri care se pot consuma alaturi de o cana cu lapte cald sau alaturi de o cafea cu scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose cu budinca de vanilie