Desert prajitura cu mere si nuci

de katty in Prajituri, 5 Sep 2021 | 3258 vizualizari

 

Retete de suflet
Astazi am reusit in sfarsit sa fac o prajitura cu arome de toamna,ca si vremea de afara. O combinatie fericita de mere cu  nuci si aroma de scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 gr zahar brun
  • 80 ml ulei
  • 140 gr iaurt
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • scortisoara macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 30 gr cacao
  • 200 gr faina alba
  • 3 mere
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 150 gr nuca taiata in bucati mari
  • zahar pudra cu aroma de vanilie pentru decor
  • unt si faina pentru a tapeta forma
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si nuci:

Curatam merele,scoatem cotoarele si le taiem cubulete. Stropim cu zeama de lamaie si le lasam deoparte. Samburii de nuca ii punem intr-o tava pe hartie de copt si ii rumenim usor in cuptor, apoi ii lasam sa se raceasca. Intr-un vas punem ouale, sarea, zaharul brun si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam iaurtul si uleiul si omogenizam. Adaugam zaharul vanilat, scortisoara, cacaua, apoi cernem faina impreuna cu praful de copt si bicarbonatul.Omogenizam compozitia. Adaugam merele si 100 gr nuca. Tapetam o forma cu unt si faina si turnam compozitia. Presaram deasupra restul de nuca si dam forma la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 45 de minute sau pana trece proba scobitorii. Scoatem forma si o lasam la racit carteva minute, apoi scoatem cu atentie prajitura din tava si o lasam sa se raceasca bine pe un grilaj. Decoram prajitura cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta de iaurt