Desert prajitura cu mere si scortisoara

de cristina1985 in Prajituri, 16 Mar 2017 | 1813 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 350 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 5 oua
  • 1 kg mere
  • 1 lg-ta scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si scortisoara:

Se amesteca untul la temperatura camerei, cu zaharul, zaharul vanilinat si ouale. Adaugati faina si praful de copt si amestecati pana obtineti o compozitie omogena.

Merele se curata de coaja si se taie cubulete, apoi se pun peste aluat (nu este nevoie sa caliti merele). Se adauga scortisoara si se amesteca.

Se pune aluatul cu mere, intr-o tava cu diametru de 24 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina. Dati tava in cuptorul preincalzit, la temperatura de 200 grade C, timp de 45-50 minute (eu am tinut mai mult). Totusi sa verificati dupa 45 minute. Faceti testul cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Casuta din povesti"