Desert prajitura cu morcovi si ciocolata/ Carrot Cake (fara gluten si lactoza)

de Catalina L in Prajituri, 15 Dec 2020 | 2276 vizualizari

 

Dupa reteta clasica cu cream cheese - vezi aici- va prezint o varianta cu ciocolata fara gluten, fara lactoza si cu indulcitor natural.
Utilizarea morcovilor in prajituri este o idee veche din Evul Mediu cand zaharul era un produs scump si morcovul il inlocuia.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/12/prajitura-cu-morcovi-si-ciocolata.html

 

INGREDIENTE

  • 150 gr de morcovi
  • 100 gr de pudra/faina de migdale
  • 50 gr faina de nuci
  • 150 gr de ciocolata neagra 85%
  • 3 oua
  • 75 gr de indulcitor natural eritritol
  • 40 gr ulei de masline bio
  • 90 ml lapte de cocos fara zahar
  • 1 lingurita rasa de condimente pentru turta dulce (amestec scortisoara/cuisoara/nucsoara/anason)
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • 50 gr miez de nuca
  • decor: nuca de cocos, ciocolata rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu morcovi si ciocolata/ Carrot Cake (fara gluten si lactoza):

Uscati faina de migdale si faina de nuci intr-o tigaie , amestecand in continuu timp de 5 minute. Luati de pe foc , adaugati indulcitorul amestecati si lasati sa se raceasca.

Incorporati aboi bicarbonatul.
Incalziti cuptorul la 160°C.
Curatati si dati pe razatoare morcovii.
Topiti ciocolata neagra la bain-marie. Amestecati si cand este complet topita puneti uleiul de masline si amestecat impreunai.

Lasati sa se raceasaca un pic.

Bateti ouale intregi timp de 5 minute pana-si dubleaza volumul. Puneti treptat fainele amestecate cu indulcitorul si bicarbonatul.

Adaugati ciocolata racita si amestecati. Compozitia era cam groasa am adaugat lapte de cocos.  

Puneti compozitia intr-o forma unsa si tapetata cu hartie de copt (20 x 20 cm). Decorati cu miez de nuca. Dati la cuptor timp de 30-35 minute.

Lasati sa se raceasca. Decorati cu ciocolata rasa sau cu nuca de cocos rasa. Taiati bucati si serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu morcovi si ciocolata/ Carrot Cake (fara gluten si lactoza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

17.12.2020, 21:15

Prajiturile cu morcov ies foarte bune! Daca are si ciocolata, cred ca este grozava!

mirela0911 1

20.12.2020, 18:49

Cred ca e tare buna!

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 14:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere din foietaj de casa