Desert prajitura cu pere

de mirela0911 in Prajituri, 23 Aug 2020 | 618 vizualizari

 

Este o prajitura rapida, pufoasa si aromata. Am gasit reteta intr-o revista, mi-a placut la prima citire, dar eu am mai facut mici modificari pe ici pe colo si a iesit o pufosenie.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lgt esenta de rom
  • 2 lg ulei
  • 100 g faina alba
  • 1 lgt praf de copt
  • 7 pere (ale mele sunt mai mici)
  • cateva nuci taiate
  • unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu pere:

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare. Se lasa deoparte.


Galbenusurile se mixeaza bine impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se adauga uleiul si se mai mixeaza putin.


Se incorporeaza usor spuma in compozitia de galbenusuri, amestecand cu miscari usoare.


Perele se spala, se curata de coaja si 5 dintre ele se dau pe razatoarea cu gauri mari. Daca sunt zemoase se scurg apoi se incorporeaza in compozitie.


Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie in 2 reprize.


Se unge o tava de tarta cu unt. Se toarna compozitia, se niveleaza apoi deasupra se asaza felii de pere, taiate din celelelate pere ramase. Se presara si putina nuca taiata.


Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30 de minute. La sfarsit se face proba cu scobitoarea si daca iese curata, prajitura este gata.


Se lasa la racit apoi se scoate din tava pe un platou. Se presara deasupra zahar pudra si se portioneaza.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Diametrul tavii folosite este de 24 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

27.08.2020, 18:14

ce bine arata!

Ancutsa 1

30.08.2020, 17:00

Ce buna!

Rocsi 1

30.08.2020, 21:21

Vreau si eu bunatate din asta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si fructe