Prajitura cu piersici

de Adele in Prajituri, 19 Apr 2014 | 1565 vizualizari

 

Aceasta reteta este una dintre primele facute de mine pe cand aveam 15 ani ,doar ca am modificato putin :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 5 linguri ahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 iaurt (100 gr)
  • 1 praf de copt
  • 4-5 piersici din compot.
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone.
  • 150 gr ciocolata.
  • esenta de rom.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici:

Batem ouale cu zahar si ulei pana devin spuma ,adaugam iaurtul si incorporam bine.Treptat punem faina si praful de copt.


Taiem felii piersicile si le lasam la scurs.Pregatim o tava in care punem hartie de copt.Asezam jumatate din compozitie apoi punem piersicile .Punem si restul de compozitie si dam la cuptor pentru 25-30 de minute la 189°.


Crema: Mixam crema de mascarpone cu esenta de rom pana devine cremoasa adaugam ciocolata topita pe baie de aburi si usor racita (puteti folosi si crema de ciocolata) amestecam bine si dam la rece.


Blatul racit il taim in patrate si il insiropam cu sucul din compot.Deasupra punem crema si bucatele de piersica .Dam la rece pentru cateva ore.



 

TIPS-URI

1

Se poate folosi si frisca.

2

Se poate lasa si intreaga si dupa ce a stat la rece o puteti taia.

3

Se pot folosi si piersici proaspete sau caise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Adele 1

19.04.2014, 23:16

Va multumesc frumos

Constelatialeu 1

20.04.2014, 01:41

Adele 1

24.04.2014, 08:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

Painici umplute

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piersici