Desert prajitura cu piscoturi

de Meea in Prajituri, 8 Sep 2019 | 2023 vizualizari

 

Zi-mi trei ingrediente pe care le vrei într-o prăjitură ca să poți să fii mulțumit de gust sau mai bine lasă că îți zic eu patru, nu trei: vanilie, cacao, pișcoturi și frișcă. Simți deja gustul lor? Ei bine, despre asta este vorba astăzi, despre o prăjitură divină care are tot ceea ce ai nevoie acum. Are o textură pufoasă și cremoasă, absolut delicioasă! Ți-a plăcut rima? Ahm și fie vorba între noi, am mai pus și puțină dragoste, că știi că așa iese treaba ca la carte!

          Știi că nu pot să las lucrurile simple, îmi place să le complic ha! Pentru crema de astăzi, am ales să adaug și puțină cremă la plic „Creme Ole”. Nu sunt fană cremelor la plic, dar această cremă este foarte bună și fresh, iar combinația ei cu crema noastră de bază este o nebunie! Încearcă și tu și vezi, am dreptate

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 5 ouă
  • 10 linguri zahăr
  • 10 linguri făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • 100g ciocolată (topită)
  • Ingrediente cremă:
  • 300ml lapte
  • 2 gălbenușuri
  • 200g zahăr
  • 2 linguri amidon de porumb
  • Esența de vanilie
  • 250g unt
  • un plic Creme de vanilie (folosim doar jumătate de plic)
  • 200ml lapte (pentru crema la plic)
  • Ingrediente asamblare:
  • pișcoturi
  • lapte cu cacao
  • 200ml frișcă bătută
  • bucăți de ciocolată
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu piscoturi:

Blat: mixăm albușurile până când obținem o spumă tare. Adăugăm zahărul și continuam mixarea până când spuma stă băț. Punem gălbenușurile și le încorporăm bine. Adăugăm făina, praful de copt și cacaua.Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (eu ung tava cu puțin ulei, apoi ung și hârtia de copt cu puțin ulei). Lăsăm blatul la cuptor, la foc mic, până când trece testul cu scobitoarea.

Crema: amestecăm gălbenușurile cu zahărul,vanilia și laptele. Punem amestecul pe foc, adăugăm amidonul și amestecăm continuu, pe foc mic, până când obținem o cremă de consistența unei budinci.Lăsăm crema la răcit puțin. După ce s-a răcit puțin, o mixăm la viteză mare pentru 5-6 minute. Începem să adăugăm untul moale (la temperatura camerei) tăiat cubulețe, mixând bine după fiecare adăugare. Separat, mixăm jumătate din cantitatea plicului Creme Ole cu 200ml lapte. Adăugăm crema obținută peste crema noastră și lăsăm amestecul la rece puțin.

 Asamblare: cu ajutorul unui pai, înțepăm blatul și turnăm în găurile făcute ciocolata topită. Întindem mai mult de jumătate din cremă, punem pișcoturile înmuiate în lapte cu cacao, apoi întindem restul de cremă. Deasupra am pus frișca bătută, ciocolată și puțin caramel întărit.

Ti-am spus eu că facem treabă delicioasă astăzi!

 

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine