Desert prajitura cu rubarba

de mirela0911 in Prajituri, 8 Mai 2019 | 2447 vizualizari

 

Am tot vazut prajitura cu visine a lui Motan si cum primisem rubarba, am hotarat sa pregatesc prajitura aceasta dar inlocuind visinele cu rubarba. Pot sa spun ca a iesit o minunatie de prajitura ce va trebui repetata curand. Multumesc pentru reteta, Motanel! :-*

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 2 lg ulei
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 lg pline cu faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g rubarba
  • 1 lg faina
  • zahar pudra vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu rubarba:

Se curata tijele de rubarba, se spala, se sterg cu prosoape de hartie apoi se taie in bucatele mici. Se lasa deoparte.

Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma lucioasa ca de bezea. Se pun galbenusurile si se amesteca usor cu o spatula.

Faina alba se amesteca cu praful de copt apoi se incorporeaza in spuma cu miscari usoare de jos in sus. 

Se tapeteaza o tava rotunda cu diametrul de 24 cm, cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se niveleaza. Deasupra se asaza bucatile de rubarba care au fost amestecate cu 1 lg de faina. 

Se da tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pt cca 20-25 de minute. Se face testul cu scobitoarea la final. Se scoate prajitura pe un gratar si se lasa la racit.

Se pudreaza cu zahar pudra vanilat, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate inlocui rubarba cu orice fructe preferati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mazare congelata pentru iarna

pe 30.11 la 20:49

Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

de vasimur 4

pe 27.11 la 15:15

Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise

pe 27.11 la 12:45

Reteta de prajitura de post cu mere

de Caty 2

pe 27.11 la 12:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2547 puncte

Caty

1370 puncte

Panacris

1300 puncte

vasimur

1195 puncte

Constelatialeu

1156 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu visine