Desert prajitura cu smochine

de katty in Dulciuri, 1 Sep 2017 | 11135 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 300 gr faina,
  • 1 ou,
  • 100 gr smantana,
  • 1 lingura zahar,
  • 40 gr unt,
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 350 gr smochine
  • CREMA:
  • 3 oua,
  • 100 gr zahar,
  • 100 gr smantana,
  • un praf de sare,
  • zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu smochine:

Mixam bine toate ingredientele pentru blat.Daca este nevoie mai adaugam putina faina pentru a obtine un aluat care nu se lipeste de maini. Spalam smochinele, le scurgem, le taiem coditele si le taiem felii. Mixam bine ouale intregi cu un praf de sare si zaharul, apoi adaugam smantana si zaharul vanilat. Asezam aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu putina faina si il intindem cu atentie pe fundul si peretii formei. Asezam smochinele feliate, apoi turnam deasupra crema. Dam tava la cuptorul preincalzit pana incepe sa se rumeneasca usor. Scoatem tava si lasam prajitura sa se raceasca, apoi o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

kytz 1

09.09.2017, 09:56

Ce să mai zic.....vreau și eu 2 felii din așa bunătate!

mirela0911 1

17.09.2017, 21:43

Ce buna trebuie sa fie!

Dorinaqwe 1

07.08.2022, 23:36

Ce fel de smantana? De gatit?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite aromate a la Robert