Desert prajitura cu smochine

de katty in Dulciuri, 1 Sep 2017 | 9296 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 300 gr faina,
  • 1 ou,
  • 100 gr smantana,
  • 1 lingura zahar,
  • 40 gr unt,
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 350 gr smochine
  • CREMA:
  • 3 oua,
  • 100 gr zahar,
  • 100 gr smantana,
  • un praf de sare,
  • zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu smochine:

Mixam bine toate ingredientele pentru blat.Daca este nevoie mai adaugam putina faina pentru a obtine un aluat care nu se lipeste de maini. Spalam smochinele, le scurgem, le taiem coditele si le taiem felii. Mixam bine ouale intregi cu un praf de sare si zaharul, apoi adaugam smantana si zaharul vanilat. Asezam aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu putina faina si il intindem cu atentie pe fundul si peretii formei. Asezam smochinele feliate, apoi turnam deasupra crema. Dam tava la cuptorul preincalzit pana incepe sa se rumeneasca usor. Scoatem tava si lasam prajitura sa se raceasca, apoi o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

kytz 1

09.09.2017, 09:56

Ce să mai zic.....vreau și eu 2 felii din așa bunătate!

mirela0911 1

17.09.2017, 21:43

Ce buna trebuie sa fie!

Dorinaqwe 1

07.08.2022, 23:36

Ce fel de smantana? De gatit?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta traditionala

de Sztufi 1

pe 23.03 la 10:53

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu cafea expresso si nuca