Desert prajitura cu urda si cirese

de oanapl in Prajituri, 7 Mai 2017 | 978 vizualizari

 

Aceasta e una dintre prajiturile noastre preferate. E rapida si poate fi pregatita cu orice fruct de sezon. Eu am incercat-o in multe combinatii: cu mure, cu capsuni, visine, mure si a fost la fel de delicioasa. Aceasta reteta am luat-o de pe blogul Paulei Gafitescu.

 

INGREDIENTE

  • 300 g cirese
  • 2 linguri gris
  • 500 g urda
  • 3 oua
  • 120 g unt
  • 150g zahar
  • 250g faina
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 ml iaurt
  • 200 ml smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu urda si cirese:

Speli ciresele si le scoti samburii, apoi le lasi la scurs, intr-o sita.

Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale, unul cate unul si mixezi bine dupa fiecare adaugare. Adaugi si urda maruntita si mixezi bine pana cand compozitia e omogena.

Separat, amesteci faina cu praful de copt si sarea. Pui jumatate din ingredientele uscate peste compozitia de oua si urda si mixezi usor. Adaugi extractul de vanilie, smantana si jumatate din iaurt si omogenizezi din nou. La final, adaugi restul de faina si iaurt si mixezi usor, doar pana cand se incoporeaza complet.


Torni jumatate din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt si pui jumatate din ciresele tavalite prin gris, apoi torni restul aluatului si asezi ciresele apasandu-le usor in aluat, apoi le acoperi cu aluat cu ajutorul unei linguri/spatule.

Introduci tava (de dimensiuni 24/24 cm sau 20/30 cm) in cuptorul preincalzit, la 180 grade C (foc mediu). O coci pentru 45-50 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea.


Cand e gata, o scoti din cuptor si o lasi la racit in tava, iar apoi o servesti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu urda si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

dantes 1

08.05.2017, 08:51

Buna!

GeorgiG 1

08.05.2017, 09:19

Imi place!

oanapl 1

05.06.2017, 12:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite aperitiv, cu șuncă și cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 20:30

Mere la borcan pentru deserturi

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Mini tarte cu conopida si broccoli

de oanapl 5

ieri la 19:55

Pasta alla puttanesca

de xana 5

ieri la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Ravani