Desert prajitura David

de Constelatialeu in Prajituri, 21 Mar 2018 | 1241 vizualizari

 

Stiu ca David nu are cum sa manance, azi abia face 3 luni, dar nu puteam sa trec pe la el fara sa fac ceva dulce.Nu stau eu sa explic cine-i David, ca aici e casuta mea virtuala si scriu ce vreau eu. La multe luni David, sa cresti mare si-ntelept !

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 50 g unt topit
  • 1 lingura cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 400 g visine conservate, scurse de sirop
  • 60 g unt
  • 100 g nuci prajite si taiate grosier
  • Glazura
  • 100 g ciocolata
  • 5 linguri de sirop de la visine
  • drajeuri de ciocolata de la Dr. Oetker
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura David:

Am folosit o tava cu dimensiunile de 34/22 cm tapetata cu hartie de copt.


Visinele le-am pus la scurs.


Am prajit si tocat grosier nuca.


Dupa ce s-au scurs visinele, le-am pus in tava si am taiat untul cubulete, am bagat tava la cuptor pentru 6 min, apoi am scos tava si am presarat nuca taiata grosier.


Separat am batut albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat bine, apoi am adaugat untul topit si am mai mixat 3-4 minute. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si am omogenizat. La final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in tava peste visine si nuci, am oprit cca 5 linguri de compozitie pe care le-am amestecat cu cacao. Compozitia maro am pus-o din loc in loc in tava si apoi cu un bat de frigaruie am marmorat prajitura. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si am rasturnat-o pe o tava, am scos hartia de copt si apoi am turnat glazura si am presarat drajeuri de ciocolata.


Glazura : O pregatim dupa ce am scos prajitura de la cuptor. Ciocolata cu siropul de la visine pe foc pana se topeste ciocolata apoi o intindem pe toata suprafata prajiturii.


Se lasa sa se raceasca prajitura, apoi se taie frumos marginile si se portioneaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura David" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

elucubratiiculinare 1

23.03.2018, 08:09

La multi ani !

RuxyRux 1

24.03.2018, 19:55

Excelenta Clemisoara!

dantes 1

25.03.2018, 12:00

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Catalina L

7583 puncte

Rocsi

4228 puncte

Satisfyyourcravings

4077 puncte

mirela0911

3262 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gem de prune rosii
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu iaurt si mure( fara coacere)

ieri la 00:52

Paine cu secara

pe 23.08 la 19:21

Piure de fasole cu sos de ardei și ceapa

pe 23.08 la 17:40

Mancarica incropita

pe 23.08 la 16:56

Rasturnata cu mure

pe 23.08 la 16:33

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Pacatul dulce"