Desert prajitura Deliciu

de Andreea Caroline in Prajituri, 6 Sep 2015 | 21222 vizualizari

 

Pozele nu sunt reusite insa va garantez ca prajitura este dementiala !!! Am auzit atat de multe laude pentru aceasta prajitura, incat am zis ca e musai sa o incerc. Sotul a devenit un fan si ar fi vrut intreaga prajitura doar pentru el :) Este o prajitura cu gust divin ... si isi merita denumirea de Deliciu .... sa mai zic ca este acel gen de prajitura pe care o pui la frigider, iar frigiderul parca devine un magnet, te mai duci sa mai iei o bucatica ...iar mai treci, iar mai iei :))) ... Pe scurt, cine nu a facut prajitura asta trebuie neaparat sa o incerce! Inspiratia a fost reteta Gabitei >:D<  Ea are si poze frumoase :) 

 

INGREDIENTE

Pentru blat :

  • 4 albusuri
  • 5 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu pesmet
  • 2 linguri cu faina alba tip '00'
  • 3 linguri cu nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit cu sare

Pentru crema :

  • 4 galbenusuri
  • 250 ml frisca lichida
  • 50 ml smantana + 1 lingura zahar
  • 100 gr zahar
  • 4 linguri cu lapte

In plus :

  • 200 gr nuca prajita si tocata
  • 1 ceasca cu cafea
  • 200 gr nutella
  • biscuiti simpli
  • nuca macinata ( pentru decor )
  • cacao ( pentru decor )
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Deliciu:

Blat : Luam o tava si o tapetam si hartie de copt. Punem cele 200 gr nuca prajita si tocata si nivelam pe intreaga suprafata.


Separat , punem intr-un bol albusurile si le mixam spuma tare, adaugand putin cate putin zaharul pana devine o bezea. ( intorcand bolul, albusurile nu cad).


Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in bolul cu albusuri. Punem pesmetul si nuca macinata si amestecam totul cu grija, cu miscari lente, de jos in sus.


Cu o lingura distribuim compozitia de albusuri in tava cu nuca, mare atentie insa, sa nu stricam stratul de nuca. Nivelam totul si dam tava la cuptorul incins la 160 grade, pentru 20-25 minute, pana ce la suprafata s-a aurit frumos.


Scoatem tava din cuptor si cat inca este fierbinte, rasturnam blatul pe o tava, inlaturam hartie de copt si intindem crema de ciocolata Nutella pe intreaga suprafata. Lasam sa se racoresca si dam tava la rece.


Crema: Punem intr-un vas galbenusurile si le amestecam cu zaharul si laptele. Punem vasul la foc mic si amestecam in continuu pana devine de consistenta unei smantani.


Intr-un bol mixam la viteza maxima frisca lichida cu smantana si cu o lingura cu zahar. Cand amestecul de galbenusuri s-a racit bine, il adaugam la frisca lingura cu lingura mixand bine la prima treapta a mixerului .


Scoatem tava din din frigider .


Peste stratul de Nutella punem jumatate din crema si nivelam . Asezam apoi un strat de biscuiti bine insiropati in cafea. Asezam restul de crema, nivelam frumos si presaram deasupra cacao si nuca macinata.


Dam tava la frigider pentru cateva ore si daca aveti rabdare sa o lasati la frigider pana a doua zi, este mult mai buna prajitura.


Portionati si serviti ! Este un DELICIU !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Deliciu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

COMENTARII (33)

Andreea Caroline 1

08.09.2015, 10:06

Mihaela...sa o incerci ...o bunatate

miki_a 1

08.09.2015, 15:36

Una din cele mai bune si "delicioase" prajituri!!!!

Andreea Caroline 1

08.09.2015, 18:17

Asa e

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34