Desert prajitura "durere"

de stelianaioana in Prajituri, 28 Iul 2009 | 69844 vizualizari

 

Este foarte buna, pacat ca nu am o poza sa o si vedeti.

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 8 albusuri
  • 16 linguri zahar
  • 250 grame nuca macinata
  • 3 linguri faina

Crema:

  • 8 galbenusuri
  • 16 linguri zahar
  • 2-3 linguri lapte
  • 2-3 linguri faina
  • 250 grame unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura "durere":

Foi: se bat spuma albusurile cu 16 linguri zahar, dupa care se adauga nuca macinata, apoi faina. Se formeaza un aluat subtire ca de blat, se imparte in 4 portii. In tava se pune foaie pentru copt si se pune o portie din aluat. Pe rand, in felul acesta, se coc foile. Cand se scot foile de la cuptor trebuie dezlipite repede din tava ca sa nu se prinda hartia de ele.


Crema: 8 galbenusuri cu 16 linguri zahar se pun pe foc, la bain marin. Se tin pana se topeste zaharul, dupa care se adauga 2-3 linguri de lapte si faina. Se mai tine dupa aceea cam 10 minute pe aburi, amestecand cu un tel. Se i-a de pe foc si se raceste. Dupa ce s-a racit se adauga treptat 250 grame de unt moale.


Se ia cate o foaie si se umple cu crema, alternand foile si crema pana se termina. Pe deasupra se poate pune foarte putina crema si nuca macinata sau chiar taiata marunt si prajita.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "durere"" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

04.09.2013, 23:17

Nu stiu de ce...dar eu i-as spune..PLACERE

Bya Ralu 1

04.09.2013, 23:17

de ce se numeste "durere"?

dantes 1

05.09.2013, 07:10

Durere? nu cred

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu merisoare