Desert prajitura "durere"

de stelianaioana in Prajituri, 28 Iul 2009 | 72748 vizualizari

 

Este foarte buna, pacat ca nu am o poza sa o si vedeti.

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 8 albusuri
  • 16 linguri zahar
  • 250 grame nuca macinata
  • 3 linguri faina

Crema:

  • 8 galbenusuri
  • 16 linguri zahar
  • 2-3 linguri lapte
  • 2-3 linguri faina
  • 250 grame unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura "durere":

Foi: se bat spuma albusurile cu 16 linguri zahar, dupa care se adauga nuca macinata, apoi faina. Se formeaza un aluat subtire ca de blat, se imparte in 4 portii. In tava se pune foaie pentru copt si se pune o portie din aluat. Pe rand, in felul acesta, se coc foile. Cand se scot foile de la cuptor trebuie dezlipite repede din tava ca sa nu se prinda hartia de ele.


Crema: 8 galbenusuri cu 16 linguri zahar se pun pe foc, la bain marin. Se tin pana se topeste zaharul, dupa care se adauga 2-3 linguri de lapte si faina. Se mai tine dupa aceea cam 10 minute pe aburi, amestecand cu un tel. Se i-a de pe foc si se raceste. Dupa ce s-a racit se adauga treptat 250 grame de unt moale.


Se ia cate o foaie si se umple cu crema, alternand foile si crema pana se termina. Pe deasupra se poate pune foarte putina crema si nuca macinata sau chiar taiata marunt si prajita.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "durere"" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

04.09.2013, 23:17

Nu stiu de ce...dar eu i-as spune..PLACERE

Bya Ralu 1

04.09.2013, 23:17

de ce se numeste "durere"?

dantes 1

05.09.2013, 07:10

Durere? nu cred

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv fursecuri cu parmezan si mix de seminte

ieri la 21:53

Desert placinta rulata cu fructe de padure

ieri la 20:53

Tarta cu branzeturi, rosii si baby spanac

ieri la 19:53

Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar

de Rocsi 9

ieri la 19:49

RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu dovleac