Desert prajitura frantuzeasca

de miremirc in Prajituri, 11 Ian 2013 | 73147 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi cacao :
  • 300 g faina
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg cacao
  • 200 ml smantana
  • Umplutura :
  • 6 albusuri
  • 250 g zahar
  • un praf de sare
  • 150 g nuca cocos
  • visine (congelate sau din compot )
  • stafide (optional )
  • Crema :
  • 6 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 250 g unt (80-82% grasime)
  • Decor :
  • cacao sau cappuccino
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura frantuzeasca:

Foi cacao: intr-un castron mixam untul cu zaharul, adaugam smantana, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Aluatul obtinut il dam la frigider pentru 1-2 ore, apoi il scotem din castron cu mainile infainate si il rasturnam pe masa tot cu faina. Impartim aluatul in 2. Pentru a obtine 2 parti egale (eu am aflat smecheria asta abia dupa ce am terminat prajitura :D ) il cantarim, abia apoi il impartim in 2.


Fiecare foaie de aluat o asezam pe o folie alimentara putin mai mare decat tava ( 25*35 cm ) in care vom coace prajitura. La inceput intindem aluatul cu mainile infainate, asezam peste el inca o folie alimentara si intindem cu sucitorul o foaie de dimensiunile tavii. Dam jos folia a doua, rulam aluatul de cacao pe sucitor si il intindem in tava, cu folia care a ramas lipita de aluat, in partea de sus.


Dam jos folia alimentara si aranjam cu mainile aluatul in tava, pentru a-i da o forma uniforma. La fel procedam si cu foaia a doua de aluat, dar pe aceasta o lasam deoparte, deoarece trebuie pregatita umplutura.


Umplutura: mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam treptat zaharul, iar la final nuca de cocos o vom incorpora, folosindu-ne de o lingura, prin rasturnare, de jos in sus.


Umplutura o intindem peste foaia de aluat intinsa deja in tava, iar deasupra asezam visine, dupa gust, apoi cea de a doua foaie de aluat. Ultima foaie o intepam cu furculita din loc in loc, pentru a nu se umfla in timpul coacerii.


Dam la cuptor (preincalzit) pentru circa 20-30 minute. Verificam cu scobitoarea.


Crema: galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam apoi praful de budinca de vanilie, iar la final laptele fierbinte. Punem craticioara pe foc mic (in cazul in care aveti cratita cu fund dublu), in caz contrar pe aburi. Amestecam pana se ingroasa crema. Luam de pe foc apoi si o lasam sa se raceasca. Acoperim cu o folie alimentara pentru a nu se forma crusta deasupra cremei.


Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, iar in el adaugam treptat cate o lingura din crema de oua racita, ca la maioneza.


Aceasta crema o intindem peste prajitura coapta si racita, iar deasupra pudram cu cappuccino si cacao.


Lasam prajitura la rece pentru minim 3 ore, apoi o putem taia si servi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

babi5 1

30.01.2014, 18:26

Simeona 1

19.04.2014, 13:25

Multumesc mult pentru precizari. Eu am facut-o astazi dupa alta reteta si nu-mi dadeam seama ce-am gresit. Bucurii si pace sa aveti!

Xandrinne 1

23.08.2015, 08:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Linzer cu visine