Desert prajitura frantuzeasca

de merisor in Prajituri, 14 Feb 2013 | 99342 vizualizari

 

Intr-un timp circulau pe e-mail niste fisiere cu prajituri, am vazut ca multa lume le-a incercat asa ca am inceput si eu sa fac din ele. Prima a fost frantuzeasca, pe care am personalizat-o putin, cum de altfel procedam toti, nu? A iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 300 gr unt
  • 4 linguri cacao
  • 400 gr smantana
  • 200 gr zahar
  • 600 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare

Umplutura:

  • 6 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 200 gr nuca de cocos
  • 100 gr stafide
  • sare

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • Coaja rasa de portocala
  • 500 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • sare

In plus:

  • putin ulei pentru uns
  • fulgi de ciocolata pentru ornat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura frantuzeasca:

Foi: Am frecat cu mixerul untul cu zaharul si sarea, am adaugat smantana, apoi am incorporat faina amestecata cu praful de copt si cacaua.


Am omogenizat si am dat aluatul la frigider aproximativ o ora. Dupa ce l-am scos din frigider l-am impartit in doua.


Prima foaie am intins-o direct in tava de 20x30 cm, tapetata cu hartie de copt.


Am uns hartia cu putin ulei pentru a putea intinde aluatul bine, de asemenea mi-am uns putin si mainile, pentru ca aluatul este mai moale si am intins si presat sa fie cat mai uniform. La a doua foaie am lucrat cu doua folii unse cu putin ulei.


Am asezat pe masa prima folie, am pus aluatul si am asezat peste el cea de-a doua folie, apoi cu sucitorul am intins cat dimensiunea tavii.


Cand am asezat in tava, am rulat impreuna cu prima folie pentru a nu se lipi si am desfacut-o usor pe parcurs ce se deruleaza.


Umplutura: Am batut albusurile bine cu putina sare, am pus zaharul treptat si in final nuca de cocos.


Am rasturnat peste prima foaie maro, am nivelat cu lingura, apoi am asezat cea de-a doua foaie si am copt la 180 grade pentru 35 minute.


Crema: Am amestecat cele 6 galbenusuri cu zaharul, coaja de portocala si budinca, apoi am pus laptele, am omogenizat si am fiert la foc mediu amestecand continuu. Frisca am batut-o cu mixerul pana s-a intarit, apoi am incorporat-o in budinca racita.


Am asezat crema peste blatul racit si am ornate cu fulgi de ciocolata.


A iesit chiar delicioasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (88)

Alina_Ali12 1

24.06.2014, 13:32

julianna10 1

29.06.2014, 15:15

julianna10 1

29.06.2014, 15:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu nuca de cocos