Desert prajitura gen Tiramisu

de RODIMUR in Prajituri, 5 Aug 2017 | 364 vizualizari

 

Am denumit astfel această prăjitură, pentru că, plecând de la rețeta de bază, pe care am urmat-o adeseori, am adus unele modificări, în funcție de preferințele și gusturile mele. Deci, am plecat de la Tiramisu și am ajuns la prăjitura gen Tiramisu pentru că:
- îmi plac prăjiturile mai dulci și am simțit nevoia să adaug caise din dulceață peste primul strat de cremă (crema de mascarpone mi se pare puțin cam fadă);
- cafeaua tare (din care nu prea am voie să beau, fiind cardiacă) am înlocuit-o cu cafea decofeinizată și am îmbogățit-o/parfumat-o cu lichior de zmeură;
- pentru că nu-mi place ideea de a îngurgita cacao pudră crudă (care este amară și nu-mi place), am presărat deasupra prăjiturii fulgi de ciocolată dulce.
Aceasta este propunerea mea, justificată, de prăjitură gen Tiramisu, iar fiecare este liber să aleagă rețeta care îi convine. Mie mi s-a părut mult mai bună decât Tiramisu original, din care am mâncat de atâtea ori. Și numai așa voi face de acum înainte...

 

INGREDIENTE

  • 500 grame cremă de brânză Mascarpone
  • 400 grame pișcoturi de șampanie
  • 4 ouă
  • 125 grame zahăr tos fin
  • 2 linguri de lapte
  • 300 ml smântână grasă
  • 5 linguri de zahăr tos fin
  • 2 linguri cafea decofeinizată
  • 50 ml lichior
  • 300 ml apă
  • caise din dulceață
  • fulgi de ciocolată, pentru decor
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura gen Tiramisu:

Se fierb 2 linguri de cafea decofeinizată, cu 3 linguri de zahăr și 300 ml apă. Se lasă la răcit.


Se separă gălbenușurile de albușuri și se mixează cu 125 grame de zahăr tos fin, până se fac spumă. Se încorporează cele două linguri de lapte, după care se dă compoziția la bain-marie, la foc mic, până se îngroașă.


Crema de Mascarpone se omogenizeză într-un bol, încorporând puțin câte puțin compoziția de gălbenușuri, până la uniformizare și având grijă să nu se formeze cocoloașe.


Se face frișca din smântâna mixată bine cu 2 linguri de zahăr tos fin și se încorporează treptat în crema de Mascarpone și gălbenușuri.


Cafeaua răcită se strecoară prin sită și se adaugă lichiorul.


Se montează prăjitura. Într-o tavă mai înaltă se aranjează primul strat de pișcoturi înmuiate timp de o secundă în cafeaua amestecată cu lichior.


Peste stratul de pișcoturi se toarnă 1/2 din crema pregătită, după care se pun fructe din dulceață, fără sirop.


Se aranjează al doilea strat de pișcoturi și se toarnă peste el restul de cremă. Se nivelează crema și se decorează cu fulgi de ciocolată, după care se dă tava la frigider. Se servește a doua zi, porționată după cum doriți.

 

TIPS-URI

1

Pentru frișcă, folosiți smântână grasă, de la particulari, pentru că este mai bună.

2

Aveți grijă să nu insistați prea mult la mixarea smântânii pentru frișcă, deoarece se poate transforma în unt.

3

Nu țineți mai mult de o secundă pișcoturile în cafea, pentru că se înmoaie prea tare.

4

Puteți pune orice fructe din dulceață vă plac.

5

De asemenea, lichiorul este la alegere.

6

Pentru decor, puteți alege și alte variante, după cum doriți.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura gen Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

RODIMUR 1

10.08.2017, 18:17

Mulțumesc frumos, Caroline!

oanapl 1

14.08.2017, 22:54

Ce apetisantă e!

RODIMUR 1

15.08.2017, 07:39

Mulțumesc frumos, Oana! Într-adevăr a fost bună și apetisantă!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de casa