Desert prajitura Greta Garbo

de lucy2002 in Prajituri, 2 Feb 2020 | 696 vizualizari

 

Prajitura care ne-a incantat copilaria! Aceasta prajitura se poate pregati cu 2 zile fara nici o problema. Pe zi ce trece este mai buna si mai frageda. Eu am folosit ciocolata alba ca glazura si i-am schimbt fata ;)

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 550 gr faina alba
  • 200 gr unt 80%grasime+50gr untura de porc
  • 100 ml lapte caldut
  • 2 galbenusuri
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 100 gr zahar
  • vanilie
  • un praf de sare
  • UMPLUTURA
  • 250-300 gr miez nuca( data pe masina de nuca sau robot)
  • 200 gr zahar
  • 400 gr gem de caise
  • 2-3 plicuri zahar cu aroma de rom
  • GLAZURA
  • 200 gr ciocolata alba
  • 120 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Greta Garbo:

Punem in vasul mixerului: untul, untura, zaharul, vanilia si cele doua galbenusuri si pornim mixerul. Pe rand mai adaugam praful de sare, bicarbonatul de sodiu, drojdia dizolvata in lapte caldut si faina. Mixam pana incorporam toate ingredientele si s-a format o coca, punem o folie si o dam la frigider pentru o ora .


Pregatim umplutura: macinam miezul de nuca si-l amestecam cu zaharul si zaharul cu aroma de rom.


Aducem aluatul de la frigider si-l impartim in patru parti egale . Luam o bucata de aluat si cu ajutorul sucitorului intindem pe o foaie pe hartia de copt de dimensiunea tavii in care vom coace prajitura. Asezam foaia cu tot cu hartie in tava de copt, o intepam cu furculita din loc in loc, o ungem cu gem si presaram un strat de nuca. Facem a doua foaie si cu ajutorul sucitorului o rulam usor pe el si o transferam in tava peste foaia unsa cu gem. Procedam ca la prima foaie , intepam cu furculita foaia, ungem cu gem apoi cu revenim cu nuca macinata si tot asa pana la ultima foaie care va ramne neunsa deasupra. Dam tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de180grade pentru 30-35 minute sau pana se rumeneste usor.


Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca.


Pregatim glazura cand prajitura este rece. Punem pe foc o craticiora in care am pus ciocolata rupta bucatele si frisca, cand s-a topit ciocolata tragem craticiora de pe foc si adaugam untul si amestecam , lasa 10 minute deopare dupa care turnam glazura peste prajitura rece si nivelam frumos eu am adaugat si cateva ornamente.


Se portioneaza a doua zi dupa ce glazura s-a intarit.


Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

lucy2002 1

03.02.2020, 07:26

Multumesc frumos!

dantes 1

03.02.2020, 09:55

Delicioasa!

Gherca Daniela 1

08.02.2020, 19:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6684 puncte

Rocsi

5253 puncte

MotanLaOale

5030 puncte

oanapl

4512 puncte

katty

4324 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de casa