Desert prajitura invizibila, cu mere

de oanapl in Prajituri, 18 Feb 2020 | 3651 vizualizari

 

Această rețetă delicioasă am văzut-o la Cătălina și deoarece aveam foarte multe mere, am decis să o pregătesc.
Am căutat pe internet semnificația titlului și am descoperit că e de origine franțuzească „gâteau invisible aux pommes” și a fost inventată de o blogeriță franceză, Eryn. Se numește așa deoarece aluatul este aproape invizibil (conform savoriurbane.com).
În rețeta postată de Catalina se folosea și praf de copt, am pus și eu, dar nu îi văd rostul, astfel încât nu voi folosi praf de copt pe viitor. Deja am pregătit rețeta de 2 ori (în ultimele zile), mi-am servit și colegii de serviciu, iar rețeta a fost apreciată de toți cei care au gustat-o.
V-o recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

  • 12 mere
  • un praf de sare
  • 4 ouă
  • 200 ml de lapte
  • 40 g de unt topit
  • 140 g de făină
  • 70 g de zahăr
  • esență de vanilie
  • 1 lingură pudră de scorțișoară
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura invizibila, cu mere:

Se mixează ouăle întregi cu un praf de sare, zahărul măcinat și esența de vanilie până când își triplează volumul.

Se adaugă treptat laptele, untul topit și răcit, făina și scorțișoara.

Se curăță merele, se îndepărtează cotorul și se taie în 4. Se taie în felii foarte subțiri, la robot, mandolină sau cu cuțitul. Eu am tăiat merele cu cuțitul și a fost o operațiune destul de migăloasă deoarece am încercat să le tai în felii cât mai subțiri.
Se pun imediat în compoziția pregătită pentru a nu se înnegri și se omogenizează compoziția.
Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace la 180°C timp de 50- 55 de minute.
Se lasă să se răcească și se servește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura invizibila, cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

oanapl 1

20.02.2020, 12:00

Ma bucur ca va place!

lucy2002 1

25.02.2020, 09:58

Foarte buna!

oanapl 1

31.03.2022, 13:46

Mulțumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu inimioare si crema de zmeura

de oanapl 7

ieri la 15:46

Clatite cu ciuperci si carne de pui

de oanapl 7

pe 23.02 la 20:34

Iepuras la cuptor in suc de rosii

de abetina 1

pe 23.02 la 11:30

Prăjitura Borzosa

pe 22.02 la 18:55

Tort cu coacaze rosii si albe

pe 22.02 la 11:50

TOP
utilizatori

mirela0911

2377 puncte

Rocsi

1526 puncte

Constelatialeu

1300 puncte

Caty

1219 puncte

Ksenya

1176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Madlene /Madeleines