Desert prajitura invizibila, cu mere

de oanapl in Prajituri, 18 Feb 2020 | 3725 vizualizari

 

Această rețetă delicioasă am văzut-o la Cătălina și deoarece aveam foarte multe mere, am decis să o pregătesc.
Am căutat pe internet semnificația titlului și am descoperit că e de origine franțuzească „gâteau invisible aux pommes” și a fost inventată de o blogeriță franceză, Eryn. Se numește așa deoarece aluatul este aproape invizibil (conform savoriurbane.com).
În rețeta postată de Catalina se folosea și praf de copt, am pus și eu, dar nu îi văd rostul, astfel încât nu voi folosi praf de copt pe viitor. Deja am pregătit rețeta de 2 ori (în ultimele zile), mi-am servit și colegii de serviciu, iar rețeta a fost apreciată de toți cei care au gustat-o.
V-o recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

  • 12 mere
  • un praf de sare
  • 4 ouă
  • 200 ml de lapte
  • 40 g de unt topit
  • 140 g de făină
  • 70 g de zahăr
  • esență de vanilie
  • 1 lingură pudră de scorțișoară
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura invizibila, cu mere:

Se mixează ouăle întregi cu un praf de sare, zahărul măcinat și esența de vanilie până când își triplează volumul.

Se adaugă treptat laptele, untul topit și răcit, făina și scorțișoara.

Se curăță merele, se îndepărtează cotorul și se taie în 4. Se taie în felii foarte subțiri, la robot, mandolină sau cu cuțitul. Eu am tăiat merele cu cuțitul și a fost o operațiune destul de migăloasă deoarece am încercat să le tai în felii cât mai subțiri.
Se pun imediat în compoziția pregătită pentru a nu se înnegri și se omogenizează compoziția.
Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace la 180°C timp de 50- 55 de minute.
Se lasă să se răcească și se servește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura invizibila, cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

oanapl 1

20.02.2020, 12:00

Ma bucur ca va place!

lucy2002 1

25.02.2020, 09:58

Foarte buna!

oanapl 1

31.03.2022, 13:46

Mulțumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere II