Desert prajitura krem a la krem cu mascarpone

de ela in Prajituri, 20 Mai 2015 | 28553 vizualizari

 

Nu am mancat niciodata ceva mai pufos si mai cremos....nu stiu daca a iesit asa de la xylitol ....am mai facut prajitura in diferite variante, chiar si cu fructe, dar niciodata nu a iesit asa de buna...am repetat-o de doua ori intr-o saptamana...am avut si oua proaspete de tara Am mai facut varianta cu mascarpone si este mai buna decat reteta de baza,cea cu frisca si crema ole la plic. Si cu fructe este si mai delicioasa! Oricum, cred ca xylitolul a avut un rol determinant in prajitura. Dar se poate face si cu zaharul obisnuit. Xylitolul sau zaharul din mesteacan este un indulcitor natural care se gaseste in coaja mesteacanului, dar si in diferite fructe si legume. Poate inlocui cu succes zaharul din alimentatie. Xylitolul are valaorea energetica mai mica decat zaharul, doar 2,4KCAL/G si putere de indulcire egala cu acesta. Este stabil la coacere, fierbere sau congelare. Se dizolva usor in toate mancarurile si bauturile. Se recomanda la prepararea alimentelor, la indulcirea bauturilor, prajiturilor, deserturilor, preparatelor calde sau reci, lichiorurilor, compoturilor. Xylitolul nu se framanta si nu este potrivit pentru alimentele care contin drojdie. Xylitolul nu se caramelizeaza. Eu am cumparat xylitolul la cutie SLY, de la Auchan si a costat cam 21 lei 400g. Mi-a fost teama sa il folosesc in blat dar m-am riscat. Este putin mai dulce decat zaharul dar nu cu mult si are un gust tare bun.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7oua
  • 7 linguri xylitol (sau zahar)
  • 1 plic Creme Ole dr Oetker de ciocolata
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 500 g mascarpone
  • un plic Creme Ole de vanilie
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte + 50 ml
  • 1 plic intaritor frisca (optional)
  • 2-3linguri xylitol sau zahar pudra, dupa gust
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura krem a la krem cu mascarpone:

Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat xylitolul si batem bine dupa fiecare lingura. Adaugam galbenusurile si omogenizam.


Praful de ciocolata il amestecam cu praful de copt si il adaugam in oua, amestecand usor de jos in sus cu o lingura.


Punem compozitia intr-o tava termorezistenta, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 20minute.


Facem testul cu scobitoarea. Scoatem si lasam sa se raceasca.

Crema: Mixam cateva clipe mascarponele cu 50 ml lapte (nu mult ca se taie).


Mixam praful de la crema ole de vanilie cu frisca lichida, indulcitorul, laptele si intaritorul de frisca pana se intareste, apoi adaugam crema mascarpone si mixam putin (nu mult!).

Lasam blatul in tava si punem peste el crema.

Glazura: Topim ciocolata cu frisca lichida, apoi adaugam untul si omogenizam bine.


Punem glazura peste crema si nivelam. Dam la rece cateva ore (daca aveti rabdare).

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti xylitol, zaharul este la fel de bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura krem a la krem cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Aletta 1

11.02.2016, 12:49

LilianaPavel 1

26.06.2018, 17:59

Cu ce se poate inlocui crema la plic?

ela 1

26.06.2018, 22:36

Nu cred ca se poate inlocui cu altceva,nu ar mai fi acelasi lucru

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

Lemon curd

de Lau 9

ieri la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura felie de lapte