Desert prajitura negresa

de Irina in Prajituri, 6 Noi 2013 | 94926 vizualizari

 

Uite, ca sa vedeti ca aseara am si muncit, nu doar am ras, chiar am facut o negresa...printre altele. :))

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar brun
  • 150 g unt
  • 5 linguri cacao
  • 150 g faina
  • 150 g nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 100 ml smantana
  • 100 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura negresa:

Iata si reteta mea de negresa:


Untul l-am mixat impreuna cu zaharul, am adaugat galbenusurile si iar am mixat.


Am adaugat cacao, nucile macinate, zaharul vanilat si esenta de rom.


Am batut albusurile spuma si le-am adaugat cremei.


La final am adaugat faina si praful de copt, incorporand usor.


Am taiat o bucata de hartie de copt si am pus-o in vasul Zepter.


Am turnat compozitia de negresa, am acoperit vasul cu capacul si l-am pus la foc moale.


Dupa 15 minute acul indicator a ajuns la inceputul zonei verzi si am oprit focul.


Dupa alte 15 minute am ridicat capacul vasului. Negresa e coapta.


Am preferat sa-i fac si o glazura de ciocolata ( din smantana si bucati de ciocolata amestecate pe foc).


Am taiat negresa in bucati potrivite, am despartit putin bucatile si am turnat glazura pe deasupra.


Va poftesc si pe voi sa gustati din prajitura mea!


 

TIPS-URI

1

Cantitatile de zahar, cacao si nuca din compozitia negresei pot varia in functie de preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura negresa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

munteanu_olimpia 1

22.01.2015, 12:44

Oferta anului, acum pentru toti! De ce veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru? Pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: munteanu_olimpia@yahoo.com

monik80 1

14.03.2015, 20:06

Delicios

noiinbucatarie 1

11.02.2016, 11:56

Cea mai buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa