Desert prajitura Pani Walewska

de katty in Prajituri, 26 Feb 2021 | 676 vizualizari

 

Daca tot  e perioada in care sarbatorim iubirea va aduc o prajitura celebra, de origine poloneza cu o poveste de dragoste celebra dintre Maria Walewska,contesa de Ornano si Napoleon.
Acum, privind in retrospectiva, daca as face din nou prajitura as face  bezea din mai multe albusuri deoarece este destul de putina si se intinde destul de greu.

 

INGREDIENTE

  • blat:
    • 250 gr faina
    • 50 gr zahar
    • 100 gr unt 82% grasime
    • 3 galbenusuri
    • 5 gr praf de copt
    • 350 gr visine congelate fara samburi
    bezea:
    • 4 albusuri
    • 120 gr zahar pudra
    • un praf de sare
    • 1 lingura amidon
    crema :
    • 400 ml lapte
    • 1 plic budinca de vanilie
    • 1 galbenus
    • un praf de sare
    • 100 gr zahar
    • 100 gr unt 82% grasime
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Pani Walewska:

Pregatim blatul framantand un aluat nelipicios din ingredientele pentru aluat(in afara de visine). Strangem aluatul intr-o bila, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru jumatate de ora, dupa care il intindem intr-o foaie subtire in tava mare de la aragaz pe hartie de copt. Presaram deasupra visinele usor decongelate.


Pentru bezea mixam albusurile cu sarea, apoi cu zaharul pana obtinem o bezea ferma. Adaugam amidonul si incorporam usor cu o spatula. Intindem bezeaua cu atentie peste fructe. Putem inlocui visinele cu alte fructe acrisoare sau cu dulceata.


Dam tava la cuptorul preincalzit la 150 de grade C, pentru 30 de minute, apoi crestem temperatura la 170 grade C, pentru 15 minute. Daca bezeaua se inchide prea tare la culoare acoperim cu hartie de copt tava.


Scoatem tava si lasam prajitura la racit, apoi o taiem in doua bucati egale.


Pregatim crema astfel: intr-o craticioara punem zaharul, galbenusul, sare si amestecam,apoi adaugam praful de budinca si lapte cate putin amestecand continuu. Punem vasul la foc mic si amestecam pana crema se ingroase. Dam jos si lasam la racit, apoi amestecam cu untul mixat bine adaugand cate putin unt in crema. Pe o jumatate de prajitura intindem crema, apoi punem cealalta jumatate. Trebuie sa umblam cu mare atentie sa nu o sfaramam.


Dam prajitura la frigider pentru cel putin 1 ora. Portionam in momentul servirii.

TIPS-URI

1

puteti inlocui fructele cu un gem acrisor

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Pani Walewska" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

28.02.2021, 18:48

Ce minunata este! Imi place mult ca ai pus visine! Bravo!

Panacris 1

03.03.2021, 21:45

RuxyRux 1

11.03.2021, 22:14

O splendoare!

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saratele cu cartofi si chimen

de katty 6

la 09:30

Supa crema de ciuperci Pleurotus

de Bunica 7

ieri la 18:41

Creier macilaresc

de Ksenya 5

ieri la 16:09

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de pui in aluat de foietaj
  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saratele cu cartofi si chimen

de katty 6

la 09:30

Supa crema de ciuperci Pleurotus

de Bunica 7

ieri la 18:41

Creier macilaresc

de Ksenya 5

ieri la 16:09

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mac