Desert prajitura parlament

de MonaMimi in Prajituri, 17 Noi 2012 | 115992 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 2 cani nuca prajita
  • 7 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • 1 plic praf de copt

Crema:

  • 500 ml frisca batuta
  • 7 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri apa

In plus:

  • 1 pachet de biscuiti
  • o cana cafea indulcita
  • 400 g crema de ciocolata din comert
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura parlament:

Blat: Ungi o tava cu margarina si pui nuca prajita, atat cat sa acopere toata suprafata tavii. Pregatesti blatul din 7 albusuri batute cu 7 linguri zahar, 7 linguri de nuca macinata, cele 3 linguri de faina si praful de copt.


Torni compozitia obtinuta peste nuca din tava si o dai la cuptor, la foc potrivit.


Cand e copt blatul il rastorni si pui peste el crema de ciocolata, apoi asezi biscuitii inmuiati in cafea.


Crema: Cele 7 galbenusuri le amesteci cu 7 linguri de zahar si cu 3 linguri apa, le pui pe baie de aburi si le fierbi pana se ingroasa putin.


Cand e gata crema, lasi amestecul la racit, apoi pui frisca batuta si amesteci bine pana la omogenizare.


Pui crema peste biscuiti, ornezi prajitura cu cacao si o lasi la frigider 2 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura parlament" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

MonaMimi 1

07.09.2013, 13:07

peste blat se pune crema de ciocolata apoi biscuti peste biscuti punem crema de frisca

marianagarofita 1

29.12.2013, 22:25

oarte buna prajitura, doar ca la mine imi curge crema de frisca. Trebuie pusa o anumita frisca? Dupa ce amestec frisca cu crema de oua se subtiaza si imi curge toata de pe prajitura. Ce trebuie facut?

MonaMimi 1

30.12.2013, 13:00

am folosit frisca hulala,am incercat si eu cu alta frisca si nu am fost multumita ,ideea e sa amesteci frisca cu crema pana la omogenizare nu sa o mixezi pt ca se taie,sper ca data viitoare sa-ti iasa crema

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fluturasi - Briose cu crema de vanilie