Desert prajitura parlament

de MonaMimi in Prajituri, 17 Noi 2012 | 110373 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 2 cani nuca prajita
  • 7 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • 1 plic praf de copt

Crema:

  • 500 ml frisca batuta
  • 7 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri apa

In plus:

  • 1 pachet de biscuiti
  • o cana cafea indulcita
  • 400 g crema de ciocolata din comert
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura parlament:

Blat: Ungi o tava cu margarina si pui nuca prajita, atat cat sa acopere toata suprafata tavii. Pregatesti blatul din 7 albusuri batute cu 7 linguri zahar, 7 linguri de nuca macinata, cele 3 linguri de faina si praful de copt.


Torni compozitia obtinuta peste nuca din tava si o dai la cuptor, la foc potrivit.


Cand e copt blatul il rastorni si pui peste el crema de ciocolata, apoi asezi biscuitii inmuiati in cafea.


Crema: Cele 7 galbenusuri le amesteci cu 7 linguri de zahar si cu 3 linguri apa, le pui pe baie de aburi si le fierbi pana se ingroasa putin.


Cand e gata crema, lasi amestecul la racit, apoi pui frisca batuta si amesteci bine pana la omogenizare.


Pui crema peste biscuiti, ornezi prajitura cu cacao si o lasi la frigider 2 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura parlament" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

MonaMimi 1

07.09.2013, 13:07

peste blat se pune crema de ciocolata apoi biscuti peste biscuti punem crema de frisca

marianagarofita 1

29.12.2013, 22:25

oarte buna prajitura, doar ca la mine imi curge crema de frisca. Trebuie pusa o anumita frisca? Dupa ce amestec frisca cu crema de oua se subtiaza si imi curge toata de pe prajitura. Ce trebuie facut?

MonaMimi 1

30.12.2013, 13:00

am folosit frisca hulala,am incercat si eu cu alta frisca si nu am fost multumita ,ideea e sa amesteci frisca cu crema pana la omogenizare nu sa o mixezi pt ca se taie,sper ca data viitoare sa-ti iasa crema

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Boema