Desert prajitura Printesa

de -Licurici- in Prajituri, 24 Iul 2017 | 2771 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
    • 14 albusuri;
    • putina sare;
    • 300 g zahar;
    • 2 linguri otet;
    • 280 g nuca macinata.
  • Pentru crema:
    • 14 galbenusuri;
    • un praf de sare;
    • 200 g zahar;
    • 100 g faina;
    • 600 ml lapte;
    • 3-4 pliculete zahar vanilinat Dr. Oetker;
    • 400 g margarina.
  • Decor:
    • zahar pudra cu aroma de vanilie Dr. Oetker.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Printesa:

Pentru o foaie, se bat 7 albusuri spuma cu un praf de sare, se adauga 150 g zahar si o lingura de otet.


Cand s-au intarit, se adauga 140 g nuca macinata si se amesteca.


Compozitia obtinuta se pune intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, pentru 45 min (170 o C).


Aluatul se scoate de pe hartia de copt cat este cald.


La fel se procedeaza si cu a doua foaie.


Pentru crema, galbenusurile se freaca bine cu zaharul si cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, apoi se incorporeaza 100 g de faina si se toarna laptele fierbinte, putin cate putin, pentru a ajunge treptat la aceeasi temperatura.


Compozitia se pune pe foc mic sau pe baie de aburi, amestecand continuu pana se ingroasa.


Se ia de pe foc, se adauga pliculetele cu zahar vanilinat, apoi se lasa la racit.


Intre timp, se mixeaza margarina pana devine spuma.


Cand s-a racit crema, se incorporeaza, putin cate putin, in spuma de margarina.


Crema se baga o ora in frigider.


Asamblare: primul blat, crema, al doilea blat, iar deasupra se presara zahar pudra cu aroma de vanilie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Printesa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

25.07.2017, 20:55

Sa tot mananci prajitura din asta!

dantes 1

26.07.2017, 12:29

Buna!

Rahela Velicu 1

26.07.2017, 18:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmalele padurarului (de post)
  • 05

    J

  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura acrisoara cu prune si bezea