Desert prajitura pufoasa cu mere

de nico_nico in Prajituri, 17 Mar 2019 | 4301 vizualizari

 

Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 250 gr margarina
  • 150 ml apa minerala
  • 1/2 plic praf de copt dizolvat in putina zeama de lamaie.(sau 20 gr drojdie dizolvata în puțina apa calduta )
  • UMPLUTURA:
  • 1-1,5 kg. mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri zahar
  • 1 esenta de rom (optional)
  • 2 linguri gris
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura pufoasa cu mere:

 Faina se amesteca cu margarina, apoi se adauga celelalte ingrediente pana se obtine un aluat bun de intins. Daca mai trebuie adaugata faina, se mai pune cand se framanta aluatul. Din acest aluat se intind doua foi. Intr-o tava dreptunghiulara tapeatata cu hârtie de copt se pune prima foaie, apoi umplutura apoi a doua foaie. Daca mai ramane coca, faci grilaj deasupra.
 Umplutura: Merele se curata de coaja se razalesc pe razatoarea mare si se pun intr-o tigaie cu zaharul, se calesc pana scade zeama, apoi se adauga scortisoara, zaharul vanilat, esenta de rom(optional) si cele 2 linguri cu gris. Prajitura astfel obtinuta se coace la foc potrivit timp de 35-40 minute. Cand e gata coapta, o lasi la racit si pui zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pufoasa cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Budincuta"