Desert prajitura Raffaello

de mirela0911 in Prajituri, 28 Mai 2018 | 1475 vizualizari

 

De mult timp imi doream sa fac si o prajitura Raffaello. Pentru ca facusem tort si ne-a placut foarte mult https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-raffaello-85458.html, am zis sa fac o varianta a mea de prajitura Raffaello cu blatul de la acest tort, blat care mi-a placut foarte mult cum a iesit.

Perfecta pentru picnicul bucatarasilor!
Asa ca, aceasta este varianta mea de prajitura Raffaello!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 240 g albusuri (am avut la congelator)
  • 210 g zahar tos
  • 125 g unt
  • un praf de sare
  • 1 lgt praf de copt
  • 100 g migdale macinate
  • 100 g faina
  • 1/2 lgt esenta migdala marocana

Pt. crema:

  • 2 oua
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 40 g amidon
  • 600 ml lapte
  • 75 g unt
  • 3 lg nuca de cocos
  • 1 lgt esenta de migdala marocana

Pt. ornat:

  • nuca de cocos
  • felii de migdale
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Raffaello:

Blatul: Intr-o craticioara se pune untul la topit, apoi se lasa sa se raceasca.


Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. Cand incepe sa se intareasca, se adauga putin cate putin zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma ferma. Se toarna untul topit si racit, esenta de migdale si se mai mixeaza putin.


Separat se amesteca migdalele macinate impreuna cu faina si praful de copt. Se incorporeaza in spuma in 2-3 reprize, pentru a se omogeniza bine.


Tava cuptorului se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 20-25 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine.


Crema: Intr-o craticioara se pun ouale cu zaharul pudra vanilat si se amesteca cu un tel. Se adauga si amidonul apoi laptele. Se amesteca bine si se transfera pe foc mic. Se lasa pana se ingroasa, ca o budinca. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se adaga untul si nuca de cocos. La final se pune si esenta. Se omogenizeaza bine. Se lasa sa se raceasca bine de tot.


Blatul se desprinde de hartia de copt si se taie in doua parti egale pe verticala. O parte se asaza pe un platou si se unge cu jumatate din crema. Se asaza al doilea blat, se unge si acesta cu restul de crema, iar deasupra se presara nuca de cocos si felii de migdale.


Se da la rece inainte de a se portiona.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Tava mea are dimensiunea de 32x32 cm.

2

Cred ca ar merge copt blatul intr-o tava mai mica apoi taiat in doua pe orizontala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

29.05.2018, 21:24

Mmmm, hai ca este delicioasa, sunt sigura!

xana 1

30.05.2018, 20:15

Minunata!

dantes 1

31.05.2018, 17:00

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort aniversar Skittles cu afine
  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu 11 oua, pentru luna iubirii