Desert prajitura rapida

de liana_geicu in Prajituri, 16 Noi 2009 | 79569 vizualizari

 

O prajiturica rapida, cu ce am gasit prin casa...

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan de gem de caise (400 g)
  • 400 g biscuiti populari
  • Crema de vanilie:
  • 300 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 3-4 linguri de faina 
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 1 pachet de unt
  • 1 plic zahar vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rapida:

Se fierb la bain-marie laptele cu zaharul si faina. Cand s-a ingrosat, se adauga zeama de la o lamaie, untul, zaharul.


Se face un sirop din 10 linguri zahar, 500 ml apa, esenta de rom. Se fierbe, se lasa putin la racit apoi se scufunda biscuitii in el.


Biscuitii se asaza pe un platou dreptunghiular apoi se intinde gemul, se pune un alt strat de biscuiti insiropati si apoi crema de vanilie si ultimul strat de biscuiti.


Crema de vanilie este de la o prajitura facuta de Bunica.


 

TIPS-URI

1

Prajitura se taie a doua zi, cand biscuitii se inmoaie de la crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rapida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Tuxedo 1

14.01.2014, 22:10

foarte foarte buna! imi place la nebunie!

Pushaa 1

15.01.2014, 13:04

Bucate_vesele_si_triste 1

16.01.2014, 21:17

ingredient zahăr totalizează 300g+zahăr+10linguri x 25g=300g+250g+zahăr=550g +zahăr de zahăr..io cam ast-am priceput la capitolul zahăr, dar cred că reţeta de faţă c`est pour les connaiseurs, nu pentru ageamii ca mine! Aşa-i bre?..da' de bună, o fi bună pentru cine n-o ia ad literam şi face cum ştie că se face!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu mere
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu ciocolata si capsune

de Lau 9

ieri la 14:44

Papanasi din iaurt in crusta de piscoturi

de Lau 9

ieri la 13:55

Prajitura cu piersici si migdale trase in ciocolata

de abetina 2

ieri la 12:04

Saratele cu branza mixta

de Lau 9

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada de biscuiti cu nuca de cocos