Desert prajitura rapida

de liana_geicu in Prajituri, 16 Noi 2009 | 80366 vizualizari

 

O prajiturica rapida, cu ce am gasit prin casa...

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan de gem de caise (400 g)
  • 400 g biscuiti populari
  • Crema de vanilie:
  • 300 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 3-4 linguri de faina 
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 1 pachet de unt
  • 1 plic zahar vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rapida:

Se fierb la bain-marie laptele cu zaharul si faina. Cand s-a ingrosat, se adauga zeama de la o lamaie, untul, zaharul.


Se face un sirop din 10 linguri zahar, 500 ml apa, esenta de rom. Se fierbe, se lasa putin la racit apoi se scufunda biscuitii in el.


Biscuitii se asaza pe un platou dreptunghiular apoi se intinde gemul, se pune un alt strat de biscuiti insiropati si apoi crema de vanilie si ultimul strat de biscuiti.


Crema de vanilie este de la o prajitura facuta de Bunica.


 

TIPS-URI

1

Prajitura se taie a doua zi, cand biscuitii se inmoaie de la crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rapida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Tuxedo 1

14.01.2014, 22:10

foarte foarte buna! imi place la nebunie!

Pushaa 1

15.01.2014, 13:04

Bucate_vesele_si_triste 1

16.01.2014, 21:17

ingredient zahăr totalizează 300g+zahăr+10linguri x 25g=300g+250g+zahăr=550g +zahăr de zahăr..io cam ast-am priceput la capitolul zahăr, dar cred că reţeta de faţă c`est pour les connaiseurs, nu pentru ageamii ca mine! Aşa-i bre?..da' de bună, o fi bună pentru cine n-o ia ad literam şi face cum ştie că se face!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv placinta cu branza de vaci
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca zapada