Desert prajitura rapida

de liana_geicu in Prajituri, 16 Noi 2009 | 77871 vizualizari

 

O prajiturica rapida, cu ce am gasit prin casa...

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan de gem de caise (400 g)
  • 400 g biscuiti populari
  • Crema de vanilie:
  • 300 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 3-4 linguri de faina 
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 1 pachet de unt
  • 1 plic zahar vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rapida:

Se fierb la bain-marie laptele cu zaharul si faina. Cand s-a ingrosat, se adauga zeama de la o lamaie, untul, zaharul.


Se face un sirop din 10 linguri zahar, 500 ml apa, esenta de rom. Se fierbe, se lasa putin la racit apoi se scufunda biscuitii in el.


Biscuitii se asaza pe un platou dreptunghiular apoi se intinde gemul, se pune un alt strat de biscuiti insiropati si apoi crema de vanilie si ultimul strat de biscuiti.


Crema de vanilie este de la o prajitura facuta de Bunica.


 

TIPS-URI

1

Prajitura se taie a doua zi, cand biscuitii se inmoaie de la crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rapida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Tuxedo 1

14.01.2014, 22:10

foarte foarte buna! imi place la nebunie!

Pushaa 1

15.01.2014, 13:04

Bucate_vesele_si_triste 1

16.01.2014, 21:17

ingredient zahăr totalizează 300g+zahăr+10linguri x 25g=300g+250g+zahăr=550g +zahăr de zahăr..io cam ast-am priceput la capitolul zahăr, dar cred că reţeta de faţă c`est pour les connaiseurs, nu pentru ageamii ca mine! Aşa-i bre?..da' de bună, o fi bună pentru cine n-o ia ad literam şi face cum ştie că se face!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Alba ca Zapada