Desert prajitura rasturnata cu banane

de cristina1985 in Prajituri, 6 Noi 2017 | 3366 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g zahar brun
  • 60 g unt
  • 50 ml apa
  • 4 banane mari
  • Blat:
  • 3 oua
  • 30 g cacao
  • 150 g zahar
  • 100 g iaurt
  • 120 g unt
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lg-ta scortisoara
  • 1/2 lg-ta esenta vanilie
  • 200g faina
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu banane:

Intr-o oala se amesteca zaharul brun si apa. Se fierb pana incepe sa se caramelizeze zaharul si incepe sa faca spume. Se inchide ochiul si se adauga untul.

Se pune hartie de copt intr-o tava, cu diametru de 27 cm si se toarna caramelul. Se lasa la racit.

Blatul: Se amesteca zaharul cu ouale intregi (cu telul), adaugand pe rand iaurtul si untul cubulete. Separat, se amesteca faina cu cacao, praf de copt, scortisoara si se pun peste amestecul de oua.

Se taie bananele in jumatati (pe lungime) si se asaza peste caramel. Se pune aluatul cu lingura din loc in loc, apoi intindeti.

Se introduce in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pentru 45-50 minute (eu am tinut 55 minute). Verificati cu scobitoarea dupa 45 minute. Se lasa la racit cam 1 ora (in acest timp trebuie sa se intareasca caramelul), se pune o farfurie deasupra si se intoarce repede. Ridicam hartia de copt si se mai lasa 20 minute pentru a absorbi tot caramelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa Oana