Desert prajitura rasturnata cu banane

de cristina1985 in Prajituri, 6 Noi 2017 | 3133 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g zahar brun
  • 60 g unt
  • 50 ml apa
  • 4 banane mari
  • Blat:
  • 3 oua
  • 30 g cacao
  • 150 g zahar
  • 100 g iaurt
  • 120 g unt
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lg-ta scortisoara
  • 1/2 lg-ta esenta vanilie
  • 200g faina
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu banane:

Intr-o oala se amesteca zaharul brun si apa. Se fierb pana incepe sa se caramelizeze zaharul si incepe sa faca spume. Se inchide ochiul si se adauga untul.

Se pune hartie de copt intr-o tava, cu diametru de 27 cm si se toarna caramelul. Se lasa la racit.

Blatul: Se amesteca zaharul cu ouale intregi (cu telul), adaugand pe rand iaurtul si untul cubulete. Separat, se amesteca faina cu cacao, praf de copt, scortisoara si se pun peste amestecul de oua.

Se taie bananele in jumatati (pe lungime) si se asaza peste caramel. Se pune aluatul cu lingura din loc in loc, apoi intindeti.

Se introduce in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pentru 45-50 minute (eu am tinut 55 minute). Verificati cu scobitoarea dupa 45 minute. Se lasa la racit cam 1 ora (in acest timp trebuie sa se intareasca caramelul), se pune o farfurie deasupra si se intoarce repede. Ridicam hartia de copt si se mai lasa 20 minute pentru a absorbi tot caramelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu banane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Duo