Desert prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

de mirela0911 in Prajituri, 30 Apr 2017 | 11231 vizualizari

 

Nici nu ai ce sa zici, e un deliciu total!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 5-6 mere mari
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina

Pt. crema:

  • 2 oua
  • 3 lg zahar
  • 3 lg amidon
  • 400 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 100 g unt

Pt. ornat:

  • frisca lichida
  • ciocolata razuita
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie:

Blatul: Se curata merele si se taie felii potrivite. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se unge bine cu cele 100 g unt, la temperatura camerei. Se presara zaharul, apoi se asaza merele uniform. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 20 de minute. 

In acest timp, se pregateste blatul. Se separa ouale. Se mixeaza albusurile bine cu un praf de sare, apoi se adauga tot zaharul. Se mixeaza in continuare, pana se obtine o spuma tare. Se adauga toate galbenusurile, se amesteca de 4-5 ori, apoi se pune toata faina si se amesteca usor, numai prin rasturnare de 10-12 ori.

Se scoate tava din cuptor si se lasa 3 minute pentru a iesi aburii. Se desarta compozitia in mai multe gramezi, deasupra merelor si se niveleaza usor. Se da din nou la cuptor, pentru 30 de minute, in primele 20 de minute, nu se deschide cuptorul.

Cand este gata, se scoate tava din cuptor, se scoate prajitura cu tot cu hartie de copt pe un platou, se asaza o tava peste prajitura si se rastoarna printr-o miscare rapida, astfel incat siropul sa se scurga in blat. Se lasa la racit.

Crema: Intr-o craticioara, se bat ouale cu zaharul si amidonul. Se adauga laptele si se pune pe foc mic, pana se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se adauga untul. Se omogenizeaza bine si se lasa sa se raceasca complet.

Se unge prajitura cu aceasta crema, apoi deasupra, se orneaza cu moatze din frisca si se rade ciocolata. Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de fructe si de preferat, sa fie cat mai multe, este delicioasa.

2

Se poate prepara si tort de acest gen.

3

Dimensiunea tavii folosite este de 30 x 20 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

-Licurici- 1

21.03.2018, 16:03

Foarte buna!

Ancutsa 1

29.08.2018, 11:40

Delicioasa!

Bya Ralu 1

29.08.2018, 13:39

ce faina e

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu lamaie