Desert prajitura Rocky

de Panacris in Prajituri, 29 Mar 2017 | 793 vizualizari

 

O nouă lună, o nouă provocare în grupul Weekend cu spor. Luna martie a fosta gazda Oana Durican, cu al său blog http://www.retete-vechi-si-noi.info/. Luna aceasta ne-a propus retete de post, cu pește și ciocolată. Eu mi-am ales câteva rețete, printre care acest desert delicios și chiar simplu cum spune Oana,  http://www.retete-vechi-si-noi.info/search?q=rocky, bineinteles că am deviat un pic de la rețeta inițială, dar asta-i meteahna mea ;) Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 g unt 
  • 2 linguri pudră de roșcove 
  • 200 ml apă 
  • 4 bucăți ouă 
  • 300 g zahăr tos 
  • cca. 250 g făină albă de grâu Raftul Bunicii 
  • 1 plic zahăr vanilat Dr. Oetker 
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker 
  • ½ linguriță esență de vanilie de Madagascar Dr. Oetker 
  • ½ linguriță sare iodată 
  •  Cremă:
  • 250 g unt 65 % grăsime 
  • 100 g ciocolată menaj 
  •  3 linguri zahăr tos
  • 50 ml lapte 
  •  ½ linguriță esență de rom
  •  cca. 50 g miez de nucă

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Rocky:

Apa, zahărul și pudra de roșcove se topesc într-un vas cu fundul gros, la foc mic, sau pe baie de aburi, până ce se diluează tot zahărul. Apoi se oprește focul, se amestecă continuu, adugăndu-se zahărul vanilat și esența de vanilie, până se răcorește. Apoi se adaugă ouăle, unul câte unul, ca să se înglobeze în compoziție. Apoi se adaugă faina cernută împreună cu sarea și praful de copt, amestecându-se ușor până se omogenizează compoziția.


Aluatul obținut se toarnă într-o tavă, de cca. 24/30 cm, tapetată cu foaie de pergament, apoi se pune la copt, în cuptorul preîncins, cca. 30 minute, la foc mediu, cca. 180 grade C. După ce trece testul scobitorii, prăjtura se scoate din cuptor și se lasă la răcit în tavă.


Atenție, crema se face după ce se scoate prăjitura din cuptor!


Zahărul, laptele, ciocolata ruptă bucățele și o lingură de unt se topesc pe foc mic, într-un vas cu fundul gross sau la bain-marie. După ce s-a obținut o cremă omogenă, se lasă la răcit. Untul se mixează spumă între timp, apoi se adaugă în fir subțire, crema de ciocolată răcorită, amestecându-se ușor până se încorporează în cremă. La final, se adaugă nucile tăiate grosier, se amestecă ușor, apoi se toarnă imediat peste blatul răcit și se lasă la rece frigider/cămară câteva ore sau mai bine, până a doua zi.


Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Rocky" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Panacris 1

30.03.2017, 11:53

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

stefy_a 1

31.03.2017, 08:20

grozav de buna!

Gherca Daniela 1

31.03.2017, 17:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti din turta dulce (Gingerbread cookies)