Tarta cu dovleac

de Ina in Prajituri, 6 Noi 2012 | 1580 vizualizari

 

Me-ri-ta!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 galbenusuri,
  • 2 linguri lapte,
  • 250 g faina
  • 125 g unt,
  • 100 g zahar pudra,
  • un praf de sare,
  • Umplutura:
  • 3 cani cu dovleac ras,
  • 3-4 linguri zahar,
  • o lingura unt,
  • 3 linguri cu nuci macinate,
  • 2 linguri cu samburi de caise , maruntiti,
  • 1 zahar vanilinat,
  • esenta de rom,
  • 2 lingurite cu scortisoara,
  • o mana de stafide,
  • 1-2 linguri cu pesmet,
  • 2 albusuri,
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovleac:

Blat :


Lasam untul sa se inmoaie usor la temperatura camerei , sau il bagam 15 secunde la microunde.


Din unt, zahar si sare facem o crema in care adaugam, apoi, galbenusurile si faina. Aluatul va seamana cu niste firimituri mai mari. Aadaugam laptele si framantam usor, nu foarte mult, pentru a nu fi prea elastic. Punem aluatul in folie alimentara si dam la rece, timp in care pregatim umplutura.


Umplutura :


Punem dovleacul ras la calit, intr-o lingura cu unt , impreuna cu 3-4 linguri de zahar, scortisoara si zaharul vanilinat. Cand dovleacul se inmoaie adaugam pesmet, esenta de rom, stafide si nuci si samburi de caisa. Dam umplutura deoparte si lasam sa se raceasca.


Albusurile batute spuma tare le incorporam in compozitia de dovleac .


In tava termorezistenta unsa cu ulei si tapetata cu pesmet, intindem aluatul cu mana , acoperind si peretii tavii. Bagam tava in cuptorul deja incins , pentru 5 minute. Peste aluatul partial copt turnam umplutura de dovleac, iar deasupra presaram miez de nuca macinata. Dam din nou la cuptor pentru 10-15 min, pana cand totul devine auriu .


Servim calda sau rece, decorata cu frisca.


Multumesc pentru reteta lui Julie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Ina 1

07.11.2012, 08:01

Buna dimineata si multumesc de comentarii

adry88 1

07.11.2012, 10:02

delicioasa

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu crema de dovleac