Tarta cu dovleac

de Julie in Prajituri, 20 Dec 2010 | 4699 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 125 g unt,
  • 100 g zahar pudra,
  • un praf de sare,
  • 2 galbenusuri,
  • 2 linguri lapte,
  • 250 g faina
  • Umplutura:
  • 3 cani cu dovleac ras,
  • 3-4 linguri zahar,
  • o lingura unt,
  • 4-5 linguri nuci sau migdale macinate,
  • 1 zahar vanilat,
  • esenta de rom,
  • scortisoara,
  • cateva stafide,
  • 1 lingura pesmet,
  • 2 albusuri,
  • migdale pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovleac:

Blat:
Se face o crema din unt, zahar si sare, se adauga galbenusurile si faina. Cand aluatul s-a uniformizat si seamana cu niste firimituri mai mari, se adauga laptele. Se framanta usor, nu foarte mult- aluatul trebuie sa fie pufos si mic, cu cat il framanti mai mult , cu atat devine mai elastic, scade in cuptor si ajunge sa fie greu de mestecat. ( un truc furat de la Jamie Oliver  ;)  ) Se pune aluatul in folie alimentara si se da la rece pana se pregateste umplutura.

Dovleacul ras mic, se pune la calit in unt, impreuna cu zahar, scortisoara, zahar vanilat. Se lasa pe foc pana se inmoaie putin. La sfarsit se adauga pesmet, esenta, stafide si nuci sau migdale. Se lasa sa se raceasca . Se bat spuma albusurile si se incorporeaza usor in compozitia de dovleac .

Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. Se imbraca si peretii formei. Se introduce tava in cuptorul deja incins ,pentru 3-4 minute. Se pune apoi umplutura iar deasupra se repartizeaza fulgi de migdale. Se da din nou la cuptor pentru 10-15 min.
Poate fi servita calda sau rece, ca atare sau cu frisca. E delicioasa oricum!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

21.12.2010, 08:50

excelenta cu dovleac

LUK 1

21.12.2010, 15:01

f frumos..si bun 5

Julie 1

21.12.2010, 20:14

Multumesc tuturor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta Tatin(de post)