Desert prajitura Rocky

de -Licurici- in Prajituri, 11 Apr 2017 | 1454 vizualizari

 

Reteta e luata de pe site-ul Oanei Durican.

 

INGREDIENTE

  •  Pentru blat:
    • 150 g unt
    • 2 linguri de cacao
    • 200 g zahar
    • 4 oua
    • 250 g faina
    • 1 praf de sare
    • 1 pliculet zahar vanilinat
    • esenta de vanilie
    • 1 pliculet praf de copt
    • 200 ml apa
  • Pentru crema:
    • 200 g unt
    • 100 g ciocolata cu 55%cacao
    • 3 linguri de zahar
    • 50 ml lapte
    • esenta de rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Rocky:

Pentru blat, in 200 ml de apa se topesc untul, cacaua si zaharul, pe foc mic.


Se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit.


Cand s-a racit, in compozitie se adauga ouale, pe rand, amestecand energic, apoi se adauga faina amestecata cu praf de copt.


Toata compozitia se pune intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, pentru 30-35 min.


Cand este gata, se lasa la racit cu usa cuptorului deschisa.


Pentru crema, se topesc la foc mic 50 g unt cu zaharul, laptele si ciocolata. Se lasa la racit.


Intre timp, se mixeaza restul de unt, pana se face spuma, apoi se adauga compozitia cu ciocolata racita, putin cate putin.


Crema se intinde peste blat si se da la frigider cateva ore.


Se portioneaza cand este rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Rocky" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

12.04.2017, 20:37

O bucatica iau si eu!

dantes 1

13.04.2017, 16:37

Delicios!

mirela0911 1

17.04.2017, 10:10

Hmm, ce buna trebuie sa fie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Somloi galuska"