Desert prajitura Rocky

de -Licurici- in Prajituri, 11 Apr 2017 | 2190 vizualizari

 

Reteta e luata de pe site-ul Oanei Durican.

 

INGREDIENTE

  •  Pentru blat:
    • 150 g unt
    • 2 linguri de cacao
    • 200 g zahar
    • 4 oua
    • 250 g faina
    • 1 praf de sare
    • 1 pliculet zahar vanilinat
    • esenta de vanilie
    • 1 pliculet praf de copt
    • 200 ml apa
  • Pentru crema:
    • 200 g unt
    • 100 g ciocolata cu 55%cacao
    • 3 linguri de zahar
    • 50 ml lapte
    • esenta de rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Rocky:

Pentru blat, in 200 ml de apa se topesc untul, cacaua si zaharul, pe foc mic.


Se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit.


Cand s-a racit, in compozitie se adauga ouale, pe rand, amestecand energic, apoi se adauga faina amestecata cu praf de copt.


Toata compozitia se pune intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, pentru 30-35 min.


Cand este gata, se lasa la racit cu usa cuptorului deschisa.


Pentru crema, se topesc la foc mic 50 g unt cu zaharul, laptele si ciocolata. Se lasa la racit.


Intre timp, se mixeaza restul de unt, pana se face spuma, apoi se adauga compozitia cu ciocolata racita, putin cate putin.


Crema se intinde peste blat si se da la frigider cateva ore.


Se portioneaza cand este rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Rocky" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

12.04.2017, 20:37

O bucatica iau si eu!

dantes 1

13.04.2017, 16:37

Delicios!

mirela0911 1

17.04.2017, 10:10

Hmm, ce buna trebuie sa fie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mini franzelute cu lapte si unt
  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foaie de napolitana si blat cu nuca