Desert prajitura Snickers

de La Ancuta in Prajituri, 1 Mai 2011 | 97665 vizualizari

 

Prajitura aceasta eu o cunosc ca "Prajitura Snickers" insa putin diferita. Am ales sa fac varianta aceasta, pe care am vazut-o la Miha si mi-a placut mai mult decat cea pe care o cunosteam.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 4 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • In plus:
  • 200 g ciocolata alba
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 200 g nuca taiata
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Snickers:

Blat: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devin lucioase ca la bezea.
Amestecam faina cu nuca macinata si praful de copt si le incorporam usor in spuma de albusuri. Amestecam usor pana se omogenizeaza.

Turnam aluatul in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra.
Scoatem blatul din tava si il lasam la racit pe un gratar.

Ciocolata alba se rade pe razatoarea cu ochiuri mari iar apoi o punem, in strat uniform peste blatul racit.

Crema: Caramelizam zaharul la foc mic. Cand a devenit auriu dam deoparte si adaugam untul taiat cubulete. Amestecam usor pana se omogenizeaza apoi punem iar pe foc mic, pana se ingroasa.

Adaugam pe rand galbenusurile, amestecand dupa fiecare. Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta smantanii.
La final adaugam nuca taiata si amestecam bine. Lasam putin sa se racoreasca (dar sa nu se raceasca) si apoi intindem crema peste blat si dam la frigider.

Glazura: Punem toate ingredientele la topit pe foc mic. Dam apoi de pe foc si omogenizam. Intindem glazura usor racorita peste crema. Ornam dupa preferinta (eu am folosit aschii de ciocolata) si dam la frigider pentru cateva ore.

Portionam si mancam cu pofta, pentru ca e tare buna :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cataif cu nuca