Desert Prajitura Televizor

de mirela0911 in Prajituri, 2 Aug 2016 | 17319 vizualizari

 

Aceasta prajitura, cu siguranta, va aduce aminte de copilarie. Eu personal nu o preparasem niciodata, dar de data aceasta am zis sa simta si copiii mei gustul copilariei mele. Si m-am bucurat sa vad ca le place si lor!
Pentru reteta m-am inspirat de la Miha. Multumesc! >:D<

 

INGREDIENTE

Blat pandispan:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 linguri apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt

Blat maro:

  • 5 oua mici
  • un praf de sare
  • 120 g zahar
  • 120 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 150 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

Crema:

  • 200 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 150 g zahar
  • un pachet unt
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • un borcan gem de caise

Sirop:

  • 200 ml apa
  • 2-3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
Portii: 36
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Prajitura Televizor:

Blat pandispan: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul vanilat si zaharul adaugat pe rand. Se adauga apa si se bat din nou spuma tare. Se pun galbenusurile pe rand, amestecand usor cu o spatula. Faina amestecata cu praful de copt se pune in doua reprize, amestecand usor pana la incorporare. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute (testul scobitorii). Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.


Blat maro: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Untul la temperatura camerei se mixeaza spuma, se adauga pe rand cate un galbenus, apoi cacaua. Se toarna alternativ faina si laptele, apoi se incorporeaza spuma si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Aluatul se imparte in doua parti egale si se coc pe rand doua foi in aceeasi tava in care s-a copt si blatul de pandispan.


Crema: Intr-o craticioara se amesteca faina cu zaharul, zaharul vanilat si laptele. Se pune pe foc si se lasa pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca apoi se adauga untul. Se omogenizeaza bine.


Sirop: Intr-un ibric se amesteca apa cu zaharul si esenta de vanilie.


Asamblare prajitura: Se ia o foaie maro si se asaza pe o tava. Se unge cu jumatate din crema. Blatul de pandispan se unge pe o parte cu gem de caise. Se asaza partea unsa peste blatul maro cu crema. Se insiropeaza apoi blatul de pandispan dupa care se unge din nou cu gem. Se pune si restul de crema apoi se asaza cea de a doua foaie maro.


Se da la frigider pana in momentul servirii.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate inlocui gemul de caise cu altul pe care-l preferati.

2

Se poate prepara o glazura sau se poate pudra cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura Televizor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Catalina L 1

06.08.2016, 20:06

wow ce prajituri bune faci Mirela...bravo

Ancutsa 1

07.08.2016, 11:50

Arata minunat!

kytz 1

16.12.2016, 09:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Coffe Chocolate
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle rustice mediteraneene cu branza si ierburi aromatice

de RuxyRux 9

ieri la 23:06

Dulceata de capsune-fructe intregi

de Ksenya 4

ieri la 17:12

Desert gogosi cu branza de vaci

ieri la 10:44

Desert cornuri pufoase, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 09:16

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri Linzer cu gem de zmeura