Desert prajitura Tosca

de lucy2002 in Prajituri, 5 Ian 2020 | 2540 vizualizari

 

,,Bunatati pentru Craciun"
Acesta prajitura o fac in fiecare an la sarbatorile de iarna. Este foarte apreciata de cei ai casei cat si de musafiri.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 70 gr mac
  • 2 linguri nuca de cocos razuita
  • o lingurita super esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr de zahar
  • 70 gr amidon
  • 500 ml lapte
  • 200 gr unt 82 % grasime
  • 1 lingurita super esenta de vanilie
  • Strat biscuiti: (20 biscuiti)
  • 200 ml cafea indulcita sau capucino ( ce va place voua)
  • 100 gr ciocolata +150 ml frisca lichida
  • ornamente pentru decor
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tosca:

Separam albusurile de galbenusuri.


Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma.


Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de vanilie in ploaie dupa ce au fost amestecate toate intr-un castron. Amestecam cu ajutorul unei spatule de jos in sus cu miscari largi.


Turnam compozitia intr-o tava cu hartie de copt si o coacem la o temperatura de 180grade pana trece testul cu scobitoarea.


Crema:


Mixam galbenusurile cu zaharul, praful de sare, amidonul si laptele, le punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa o lasam sa se raceasca si adaugam vanilia.


Mixam untul care este la temperatura camerei pana devine ca o crema. Adaugam crema de vanilie rece putin cate putin peste unt si mixam pana incorporam toata crema de vanilie.


Pregatim cafeaua sau capucino( ce va place voua) dar sa fie indulcita.


Glazura


Intr-un vas punem frisca pe foc, cand inceapa sa fiarba se toarna peste ciocolata rupta bucatele se lasa sa se topeasca ( 2-3 minute) si o mixam pana se transforma intr-o glazura.


Montarea prajiturii.


Eu am folosit tava in care am copt blatul.


Se pune foia de padispan peste care se adauga crema de vanilie, nivelam frumos, punem stratul de biscuiti dupa ce i-am trecut prin cafea iar deasupra glazura de ciocolata si ornamentele.


Dam prajitura la rece si o portiona a doua zi.


TIPS-URI

1

Prajitura se portioneaza a doua zi cu un cutit bine ascutit si se sterge inainte de fiecare taiere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

lucy2002 1

07.01.2020, 08:05

Rocsi , cred ca-i o idee buna si eu m-am gandit pe viitor sa inlocuiesc macul cu cococs , si sa pun mai putin mac Dar este buna si varianta asta
Multumesc Rocsi!

lucy2002 1

07.01.2020, 08:05

Cristina multumesc !

lucy2002 1

07.01.2020, 08:06

Multumesc frumos , Dantes!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6684 puncte

Rocsi

5253 puncte

MotanLaOale

5030 puncte

oanapl

4512 puncte

katty

4324 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort din biscuiti, de post

de RODIMUR 7

la 13:57

Prajitura inteligenta cu ciocolata

ieri la 20:53

Chifle pufoase

ieri la 20:35

Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana

ieri la 19:28

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura desteapta cu ciocolata