Prajitura cu foi si crema de lamaie

de Ela68 in Prajituri, 19 Feb 2013 | 8889 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foile :
  • Din 180 gr margarina,
  • 100 gr zahar,
  • 1 ou,
  • 1/2 pachet praf de copt,
  • 350 gr faina obtinem un aluat pe care il impartim in 3
  • Crema :
  • 250 ml lapte,
  • 200 gr zahar,
  • 3 linguri faina.,
  • 2 galbenusuri,
  • 200 gr unt,
  • coaja si zeama de la 2 lamai,
  • zahar vanilat
  • Glazura :
  • 2 albusuri,
  • 150 gr zahar pudra
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de lamaie:

Amestecam ingredientele pentru foi, obtinand un aluat pe care il impartim in 3. Se intind 3 foi subtiri, care se coc pe fundul tavii tapetata cu hartie de copt.


Pentru crema, amestecam laptele, zaharul si faina se pun pe foc, amestecandu-se continuu pana devine ca o ciulama. Se lasa putin la racit, apoi se adauga untul. Apoi galbenusurile pe rand si zaharul vanilat, iar in final coaja si zeama de la cele doua lamai. Se imparte crema in doua si se aseaza intre foi.


Pentru glazura, se freaca albusurile cu zaharul si se intind uniform peste foaia de deasupra.


Se da la frigider pana a doua zi, dupa care se portioneaza. Se pastreaza la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

babi5 1

28.08.2013, 20:26

RuxyRux 1

28.08.2013, 20:27

Excelenta...as manca toata ziua

Ela68 1

29.08.2013, 08:20

si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Krantz