Prajitura cu foi si crema de lamaie

de Ela68 in Prajituri, 19 Feb 2013 | 8733 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foile :
  • Din 180 gr margarina,
  • 100 gr zahar,
  • 1 ou,
  • 1/2 pachet praf de copt,
  • 350 gr faina obtinem un aluat pe care il impartim in 3
  • Crema :
  • 250 ml lapte,
  • 200 gr zahar,
  • 3 linguri faina.,
  • 2 galbenusuri,
  • 200 gr unt,
  • coaja si zeama de la 2 lamai,
  • zahar vanilat
  • Glazura :
  • 2 albusuri,
  • 150 gr zahar pudra
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de lamaie:

Amestecam ingredientele pentru foi, obtinand un aluat pe care il impartim in 3. Se intind 3 foi subtiri, care se coc pe fundul tavii tapetata cu hartie de copt.

Pentru crema, amestecam laptele, zaharul si faina se pun pe foc, amestecandu-se continuu pana devine ca o ciulama. Se lasa putin la racit, apoi se adauga untul. Apoi galbenusurile pe rand si zaharul vanilat, iar in final coaja si zeama de la cele doua lamai. Se imparte crema in doua si se aseaza intre foi.

Pentru glazura, se freaca albusurile cu zaharul si se intind uniform peste foaia de deasupra.

Se da la frigider pana a doua zi, dupa care se portioneaza. Se pastreaza la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

babi5 1

28.08.2013, 20:26

Rux 1

28.08.2013, 20:27

Excelenta...as manca toata ziua

Ela68 1

29.08.2013, 08:20

si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec After Eight
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!