Desert prajitura "Trufa"

de Tuxedo in Prajituri, 5 Mai 2013 | 27985 vizualizari

 

Am numit prajiturica asta delicioasa “Trufa” pentru ca are consistenta unei trufe si chiar si aspectul. Reteta o am de la Miha, dar pentru ca eu sunt cam “neatenta” nu am vazut ca trebuie si coapta :-) , asa ca am facut-o la rece, avand in vedere ca se fierbe crema pe bain marie si, sincer, a iesit minunat! Va poftesc sa o cititi si poate sa si o savurati daca va place! Eu am facut o portie si jumatate (din cantitatile initiale ale retetei)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 150 g biscuiti (simpli)
  • 75 g unt topit
  • 3 linguri zahar (recomand pudra)
  • 3 lingurite cacao

Crema:

  • 110 g cacao neagra
  • 110 g zahar
  • 25 g amidon
  • 6 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • 75 ml lapte
  • 150 g unt
  • 3 linguri smantana groasa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura "Trufa":

Blat: Macinam biscuitii in robotul de bucatarie (eu am avut si niste piscoturi si le-am combinat cu biscuitii), apoi adaugam cacaua si zaharul pudra, omogenizam si apoi adaugam untul topit. Amestecam bine pana cand obtinem o compozitie sfaramicioasa. Rasturnam compozitia in tava cu inel detasabil si o presam bine cu mana.


Crema: Galbenusurile le freacam cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi laptele si dupa ce am omogenizat, adaugam amidonul amestecat cu cacaua (cernute in prelabil) si mixam bine.


Compozitia rezultata o fierbem la bain marie, la inceput este tare, apoi se va inmuia si, spre sfarsit, se va ingrosa din nou. Dupa aproximativ 5 -7 minute (atat a durat la mine pana s-a ingrosat), se da deoparte si se lasa putin sa se raceasca, apoi se adauga untul moale si se amesteca bine, apoi smantana si esenta de vanilie.


Se gusta crema si daca vi se pare ca nu e suficient de dulce, mai adaugati zahar (recomand zahar pudra).


Crema rezultata se toarna peste blatul de biscuiti si se baga in frigider cel putin 2 ore.


Cand s-a racit bine, o pudram cu cacao si o servim.


O patratica de prajitura e arhi suficienta pentru a va satisface pofta de ciocolata, credeti-ma pe cuvant !


Sa o savurati cu placere!


 

TIPS-URI

1

 Reteta este pentru o tava patrata cu latura de 22 cm (sau chiar o forma cu inel detasabil de 24 cm diametru)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "Trufa"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Pushaa 1

25.08.2014, 15:08

Panacris 1

03.08.2015, 15:10

katty 1

28.03.2016, 11:10

Apetisanta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

RETETA RECOMANDATA
Amandine