Desert prajitura Valurile Dunarii

de Criss in Prajituri, 14 Noi 2013 | 222502 vizualizari

 

Sezonul visinelor a trecut de mult insa cred ca majoritatea dintre noi ne-am facut provizii si pentru iarna. Eu una mi-am pus cateva casolete cu visine pentru prajituri, mai ales ca aceasta e prajitura preferata a lui Alex. Desi am facut de multe ori aceasta prajitura, ceva nu mi-a placut, nu am fost pe deplin multumita de rezultat. Blatul mi se parea destul de sec si parca putin tare, astfel ca am testat o alta reteta si dupa parerea mea blatul acesta se potriveste perfect. Si crema am facut-o altfel decat pana acum, astfel ca in final am reusit sa obtin prajitura perfecta pentru Alex.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 500 g visine fara samburi
  • Crema:
  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 80 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat sau 1 pastaie de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 250 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 180 g ciocolata amaruie 
  • frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Valurile Dunarii:

Blat: Untul topit 1 minut la microunde se mixeaza cu zaharul, coaja de lamaie, vanilia si ouale intregi pana se fac basicute. Se adauga faina si praful de copt. Se toarna 2/3 din compozitie intr-o tava nu foarte mare (20x30 cm). In restul compozitiei se adauga 1 lingura cu varf de cacao, se omogenizeaza si se toarna deasupra compozitiei albe. Deasupra aluatului punem visinele si dam tava la cuptor la foc potrivit 25-30 minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Se scoate apoi blatul si se lasa la racit.

Crema: Mai intai se hidrateaza gelatina in putina apa. Se pune laptele la fiert cu pastaia de vanilie. Ouale se bat cu zaharul si faina pana se spumeaza. Se toarna laptele fierbinte peste oua, se amesteca bine, apoi se fierbe crema la foc mic pana se ingroasa ca o budinca. In crema fierbinte se adauga gelatina hidratata si se amesteca bine. Se lasa crema sa se raceasca apoi se amesteca cu frisca batuta. Se pune crema peste blat si se da la frigider o ora, timp in care se va intari suficient, apoi se glazureaza.  

Glazura: Se topeste ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, apoi se amesteca cu frisca lichida, pana cand devine suficient de fluida pentru a putea fi intinsa frumos. Cu o furculita se fac valuri in ciocolata. Se lasa sa se intareasca glazura, apoi se poate taia praitura in cuburi. Pentru un aspect mai frumos, se pot indeparta marginile. Eu am preferat sa o las cu tot cu margini. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Valurile Dunarii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

felydov 1

27.01.2014, 10:00

Buna. Cata frisca ne trbuie pt glazura? Se pune frisca batuta la glazura?

nacularisa 1

11.05.2014, 19:14

kytz 1

08.06.2017, 10:11

Super deliciu această prăjitură!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine, nuca si mascarpone