Desert rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca

de anuta in Prajituri, 18 Mai 2019 | 97 vizualizari

 

Retete pentru mese in familie".


O reteta de desert delicioasa! Blatul pufos are aroma de cafea, iar umplutura de gem de gutui ii da un parfum aparte si perlutele incolore un mister si o bucurie pentru copii!! Un desert pentru o masa de iarna!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 lg de zahar
  • 5 lg rase de faina
  • 2 lg de nes decofeinizat
  • 3 lg de ulei
  • umplutura:
  • 6 lg de gem de gutui
  • un cub de margarina sau unt (75 g) moale
  • 2 lg varfuite de perle de tapioca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca:

Intai se pune intr-un ibric la fiert o cana de apa si cand da in clocot se pun perlele de tapioca la fiert. Se lasa sa fiarba cca 10-15 minute, amestecand cand si cand. Se opreste focul dupa ce am lasat cele 15 minute sa clocoteasca si se acopera etans cu o farfuriuta 5-10 minute dupa care se scurg bine de apa si se dau la racit. Dupa ce fierb perlele de tapioca, trebuie sa fie incolore.

Preparam blatul de cafea astfel: mixam intr-un bol albusurile separate cu un praf de sare pana se spumeaza bine, apoi adaugam in ploaie zaharul si mixam pana se intareste. Dam deoparte bolul. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul adaugat treptat pana obtinem consistenta cremoasa a galbenusurilor si integram totul in bezeaua din bol.


Amestecam faina cernuta cu nesul decofeinizat si apoi incorporam in ploaie in amestecul din bol.


Tapetam o tava normala ca dimensiuni, cu hartie pentru copt si turnam amestecul din bol apoi mai presaram deasupra un pic de nes si dam totul in cuptorul preincalzit,la inceput 5 minute la foc iute si apoi inca 15 minute la foc domol. Este gata cand se rumeneste usor pe margini.


Se scoate tava din cuptor si ajutandu-ne de lama unui cutit, desprindem blatul de hartie si il lasam tot pe hartie sa se raceasca.


Intre timp mixam 5 linguri de gem cu o lingura de unt sau margarina moale, pana otinem o consistenta legata si cremoasa. Adaugam in ea perlele de tapioca scurse bine si le incorporam in amestec ajutandu-ne de o lingura.


Se intoarce blatul rece cu dosul in sus pe hartia de copt apoi se unge cu amestecul de gem si tapioca, se ruleaza cu grija strans, ajutandu-ne de hartia de copt. Rulada obtinuta se da 30 de minute la rece, apoi o scoatem si o ungem cu lingura oprita de gem de gutui. Se feliaza si obtinem un desert delicios.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Ina 1

20.05.2019, 15:31

interesanta combinatia

vasimur 1

20.05.2019, 15:51

Rocsi 1

20.05.2019, 19:41

Blat cu ness, gem de gutui, suna prea bine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocanita de pui cu ardei
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie