Desert rulada cu crema de mure si afine

de Rocsi in Prajituri, 7 Oct 2019 | 2403 vizualizari

 

La rulada cu crema inainte, nu? In plus, are si ceva ciocolata...Doar nu refuzati asa bunatate! Mmm, haideti repede, cititi reteta si faceti si voi, pregatiti si o cafea spumoasa, apoi va rasfatati, pentru ca meritati!

 

INGREDIENTE

Blatul:

    • 6 oua (5 daca sunt mai mari)
    • 6 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 8 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • o lingurita vanilie
    • un praf de sare

Pentru crema de mure cu afine:

  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr mure
  • 100 gr afine
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri rase amidon
  • 3 linguri nutella
  • 60 gr ciocolata 50% cacao
  • 3 linguri lapte
  • decoratiuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu crema de mure si afine:

Blatul: Albusurile le mixati spuma, apoi incorporati zaharul treptat, mixand continuu pana se topeste. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu sarea si uleiul. Le adaugati peste albusuri, mixati usor. Acum puneti si vanilia. Cerneti faina impreuna cu praful de copt, le incorporati in compozitia de oua cu ajutorul unei palete, cu miscari lente. Tapetati o tava mare cu hartie de copt, turnati compozitia de blat si o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, pentru 10-12 minute. Cand este gata, il scoateti din cuptor. Il desprindeti de hartia de copt cat este fierbinte, il rulati. Blatul rulat il puneti intr-un prosop curat de bucatarie si il rulati si pe acesta, sa stea blatul cat mai strans.

Crema de mure cu afine: Murele le dati in blender. Le treceti prin sita, pentru a indeparta semintele. Afinele le faceti piure in blender. Amestecati piureul de mure fara seminte cu cel de afine, intr-o cratita. Adaugati zaharul si trasferati cratita pe foc. Amestecati, lasati sa fiarba pana zaharul se dizolva complet. Amidonul il dizolvati cu 2-3 linguri de apa rece, il turnati in cratita. Amestecati continuu pana se ingroasa ca un jeleul. Il luati de pe foc, il acoperiti cu folie si il dati la rece. Frisca lichida rece o mixati pana prinde putin volum, dar sa nu fie mixata de tot. Adaugati jeleul de mure cu afine rece, mai mixati putin, pana sunt incorporate.  Desfaceti blatul rece. Puneti nutella si o intindeti pe tot blatul. Puneti crema de fructe, o nivelati. Rulati cat mai strans rulada, apoi o inveliti in folie alimentara si o dati 2-3 ore la rece. Ciocolata impreuna cu laptele le topiti pe baie de aburi. Scoateti rulada de la rece, indepartati folia. Puneti ciocolata topita deasupra, apoi o decorati. O mai dati la rece 30 de minute, apoi o portionati si serviti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema de mure si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

13.10.2019, 11:39

Multumesc, Catalina!

Andra_Constantinescu 1

03.11.2019, 16:51

Cred ca e delicioasa!

Rocsi 1

04.11.2019, 18:30

Super delicioasa este, Andra!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert buturuga de Craciun