Desert rulada cu gem de caise

de anca_rm in Dulciuri, 21 Apr 2017 | 2316 vizualizari

 

O prajiturica foarte simpla si rapida dar foarte gustoasa.
Este preferata Oanei.
 
O mananca cu drag si trebuie sa o facem, impreuna, aproape saptamanal. Aceasta rulada o putem pudra cu zahar, ca sa fie mai draguta :)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 2 linguri apa
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • praf de copt (1 plic)
  • esenta de rom (optional)
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra
  • praf de sare
  • 370 gr dulceata de caise
  • Extra:
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu gem de caise:

Noi, de obicei, o facem pe tava mare de aragaz (35x45), pe care punem hartie de copt.

Intr-un bol, spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul, praful de sare si esenta de rom, pana cand se spumeaza si se topeste tot zaharul.

Adaugam apa, faina si praful de copt si omogenizam. La final, punem uleiul si il incorporam si pe el in aluat.

Turnam compozitia in tava deja pregatita, intindem pe toata suprafata si dam tava la cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 10-15 minute.

 Cand este coapta, scoatem tava din cuptor si o lasam putin sa se racoreasca.

Cu hartia de copt, ridicam aluatul din tava si il punem pe masa (trebuie sa fie inca cald ca sa il putem rula).

Intindem peste el gemul de caise si incepem sa rulam, cu ajutorul hartiei de copt.

 Lasam sa se raceasca si pudram cu zahar.

 

 

TIPS-URI

1

folositi orice alt gem

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tagliatelle cu ton si hribi
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gratii