Desert rulada cu gem de caise

de anca_rm in Dulciuri, 21 Apr 2017 | 1339 vizualizari

 

O prajiturica foarte simpla si rapida dar foarte gustoasa.
Este preferata Oanei.
 
O mananca cu drag si trebuie sa o facem, impreuna, aproape saptamanal. Aceasta rulada o putem pudra cu zahar, ca sa fie mai draguta :)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 2 linguri apa
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • praf de copt (1 plic)
  • esenta de rom (optional)
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra
  • praf de sare
  • 370 gr dulceata de caise
  • Extra:
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu gem de caise:

Noi, de obicei, o facem pe tava mare de aragaz (35x45), pe care punem hartie de copt.


Intr-un bol, spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul, praful de sare si esenta de rom, pana cand se spumeaza si se topeste tot zaharul.


Adaugam apa, faina si praful de copt si omogenizam. La final, punem uleiul si il incorporam si pe el in aluat.


Turnam compozitia in tava deja pregatita, intindem pe toata suprafata si dam tava la cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 10-15 minute.


Cand este coapta, scoatem tava din cuptor si o lasam putin sa se racoreasca.


Cu hartia de copt, ridicam aluatul din tava si il punem pe masa (trebuie sa fie inca cald ca sa il putem rula).


Intindem peste el gemul de caise si incepem sa rulam, cu ajutorul hartiei de copt.


Lasam sa se raceasca si pudram cu zahar.



 

TIPS-URI

1

folositi orice alt gem

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

GeorgiG 1

22.04.2017, 08:56

Îmi plac ruladele!

mirela0911 1

23.04.2017, 19:41

Ce frumoasa e!

dantes 1

25.04.2017, 17:02

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de conopida
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu silvoita