Desert rulada cu mascarpone si zmeura

de anca_rm in Prajituri, 20 Oct 2017 | 2301 vizualizari

 

Imi place sa pregatesc rulade dulci. Mi se par foarte aspectuoase si sunt usor de facut. In plus se pot umple cu tot felul de creme sau chiar simpla cu gemul preferat.
 
De data asta am pregatit o rulada cu mascarpone si zmeura. 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 2 linguri apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • coaja razuita de la o portocala
  • 1/2 plic praf de copt
  • 250 gr mascarpone
  • 2-3 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
  • 1 lingurita extract vanilie sau ½ pastaie vanilie
  • 100 gr zmeura +1 lingura zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu mascarpone si zmeura:

In primul rand trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35 x30 cm pe care am pus hartie de copt.


Intr-un vas punem ouale, apa si zaharul si le batem cu mixerul sau cu telul pana cand nu se mai simt cristalele de zahar.


Adaugam cacao, faina, praful de copt si uleiul. Omogenizam totul bine si turnam compozitia in tava pregatita in prealabil. Intindem pe toata suprafata tavii (chiar daca vi se pare subtire aluatul nu va faceti griji. El o sa creasca putin si va fi numai bun de rulat).


Punem tava in cuptorul incins la 180 grade C, pentru 10-15 minute.


Cand scoatem blatul din cuptor, il lasam sa se racoreasca putin si, cand este inca cald, rulam blatul impreuna cu foaia de copt. Eu de aceasta data am rulat impreuna cu foaia de copt, dar se poate rasturna pe un prosop curat si umed si rula cu prosopul.


Lasam sa se raceasca foarte bine.


Mascarponele il frecam cu zaharul si cu o lingurita extract vanilie sau semintele de la o jumate pastaie vanilie.


Zmeura, congelata am folosit eu, am pus-o pe foc mic impreuna cu 1 lingura de zahar si am lasat-o sa se moaie, sa se faca un gem lichid.


Asamblare


Blatul de rulada il desfacem si punem peste el un strat de zmeura. Blatul va absoarbe excesul de sirop. Asezam mascarponele si intindem pe toata suprafata.


Rulam si punem la frigider sa se odihneasca.




Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu mascarpone si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

dantes 1

22.10.2017, 11:06

Delicioasa!

mirela0911 1

22.10.2017, 21:17

As servi o felie!

kytz 1

23.10.2017, 13:35

Foarte apetisantă!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de dovlecei cu taitei lati
  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de fasole uscata alba, cu loboda

de RODIMUR 7

ieri la 14:36

Salata de dovlecel, cu iaurt, marar si usturoi

de RODIMUR 7

pe 08.07 la 15:18

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu Finetti