desert rulou de biscuiti cu ciocolata, piure de castane si nuci

de RuxyRux in Prajituri, 30 Noi 2011 | 4490 vizualizari

 

Ceva dulce...de vis!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr biscuiti petite beurre
  • 100 gr pulpa de migdale (ramasa de la laptele de migdale, preparat pe loc)
  • 100 ml lapte de migdale
  • 100 gr unt
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr nuci macinate
  • 150 gr zahar
  • 350 gr piure de castane
  • 1 lingurita esenta de rom
  •  1 pliculet vanilie
  • Pentru rulat:
  • o mana de nuci sau migdale) rasnite
  • 1 plic vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA desert rulou de biscuiti cu ciocolata, piure de castane si nuci:

Laptele de migdale se prepara in felul urmator: Punem o cana de migdale crude la inmuiat peste noapte in doua cani de apa plata. A doua zi dimineata scurgem apa si adaugam din nou alte doua cani de apa proaspata. Punem la blender totul. Pregatim o punga de tifon (cea pentru branza de vaci e perfecta) si punem compozitia rezultata. Stoarcem punga (intr-un vas) pana iese tot laptele.


Rupem biscuitii si ii stropim cu laptele de migdale.. Adaugam si pulpa de migdale peste biscuiti.


Topim untul intr-un ibric, apoi adaugam si smantana si apoi cand compozitia este fierbinte (sa nu fiarba) dam deoparte de pe foc si topim ciocolata. Turnam peste biscuiti si adaugam si restul ingredientelor.


Amestecam usor, dar in acelasi timp sa se inmoaie bine biscuitii, nu trebuie sa facem terci, trebuie sa ramana cat de cat intregi.


Trecem la stransul ruloului. Eu pun o foaie de aluminiu, peste ea o folie de plastic (niciodata direct pe foaia de aluminiu). Asez o parte din compozitie si rulez cu grija ajutandu-ma de folia de plastic. Strang apoi cu folia de aluminiu si gata...la rece pana se intareste bine.


Cand este gata scot din folie si rulez pe o foaie pergament sau pe folie peste nucile macinate.


Servim dupa dorinta. Pofta buna!




 

TIPS-URI

1

 Eu am pus nuci braziliene si macadamia,dar se pot pune nuci romanesti.

2

Nu punem mai multa esenta de rom, piureul de castane contine deja rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "desert rulou de biscuiti cu ciocolata, piure de castane si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

RuxyRux 1

02.12.2011, 00:21

Iubita mea Ela Cat esti de scumpa Chiar pe toate?

ela 1

02.12.2011, 00:47

cred ca aproape toate,sunt sigura

RuxyRux 1

13.01.2014, 19:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti