Desert rulouri umplute cu crema de vanilie

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 14 Apr 2015 | 74511 vizualizari

 

Eu am dublat cantitatile retetei si mi-au iesit 114 rulouri, dar voi scrie reteta simpla, initiala, deci pentru 57 de rulouri.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • o cana ulei (250ml);
  • o cana apa (250ml);
  • un praf de sare;
  • faina cat cuprinde (aproximativ 750g).
  • Crema de vanilie:
  • 3 oua;
  • o cana zahar (250g);
  • un litru lapte;
  • o lingurita esenta de vanilie;
  • 5 linguri faina;
  • un pachet de margarina (250g).
  • In plus:
  • ulei pentru uns betele de rulouri;
  • zahar pudra.
Portii: 55
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri umplute cu crema de vanilie:

Mai intai, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Aluat:


Se amesteca toate ingredientele intr-un castron pana cand se obtine o coca un pic moale. Pe masa de lucru se presara faina si se mai framanta coca pana cand devine suficient de tare pentru a fi intinsa. Se imparte coca in bile mai mici si se intinde pe masa de lucru, apoi se taie fasii de aproximativ 2 cm latime, se ia batul pentru rulouri uns cu ulei, se fixeaza bine pe coca si se ruleaza, apasand usor pentru a se prinde coca bine de bat. Se procedeaza tot asa pana cand se termina coca.


Rulourile se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pana cand se rumenesc frumos, intorcandu-le de pe o parte pe alta.


Crema de vanilie:


Intr-o cratita se amesteca ouale cu zaharul, apoi se adauga laptele, esenta si faina si se amesteca cu mixerul pentru a nu se forma cocoloase. La final se adauga margarina taiata cubulete. Se pune cratita pe foc mic si se amesteca in continuu pana cand crema se ingroasa.


Asamblare:


Se umplu rulourile cu crema, cu ajutorul unui pos pentru ornat sau a unei pungi taiate la un colt.


Pe rulouri se presara zahar pudra.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru a fi si mai aromata crema, eu am adaugat o jumatate de lingurita de coaja rasa de portocale, pe care o am pusa la macerat intr-un borcan, impreuna cu zahar.

2

Este bine sa aveti cel putin doua tavi pentru a merge treaba mai repede si cat mai multe bete de rulouri ca sa nu va ardeti la maini.

3

Dupa ce se raceste, crema se mixeaza pentru a deveni mai pufoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri umplute cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

RuxyRux 1

15.12.2016, 23:09

O minunatie!

Carmen 1

07.12.2018, 23:06

Wow

Panacris 1

29.12.2019, 18:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Crap la cuptor pe pat de cartofi
  • 30

    J

  • 31

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foi cu mere si crema de vanilie