Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Eu am dublat cantitatile retetei si mi-au iesit 114 rulouri, dar voi scrie reteta simpla, initiala, deci pentru 57 de rulouri.
Mai intai, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Aluat:
Se amesteca toate ingredientele intr-un castron pana cand se obtine o coca un pic moale. Pe masa de lucru se presara faina si se mai framanta coca pana cand devine suficient de tare pentru a fi intinsa. Se imparte coca in bile mai mici si se intinde pe masa de lucru, apoi se taie fasii de aproximativ 2 cm latime, se ia batul pentru rulouri uns cu ulei, se fixeaza bine pe coca si se ruleaza, apasand usor pentru a se prinde coca bine de bat. Se procedeaza tot asa pana cand se termina coca.
Rulourile se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pana cand se rumenesc frumos, intorcandu-le de pe o parte pe alta.
Crema de vanilie:
Intr-o cratita se amesteca ouale cu zaharul, apoi se adauga laptele, esenta si faina si se amesteca cu mixerul pentru a nu se forma cocoloase. La final se adauga margarina taiata cubulete. Se pune cratita pe foc mic si se amesteca in continuu pana cand crema se ingroasa.
Asamblare:
Se umplu rulourile cu crema, cu ajutorul unui pos pentru ornat sau a unei pungi taiate la un colt.
Pe rulouri se presara zahar pudra.
Pofta buna!
1
Pentru a fi si mai aromata crema, eu am adaugat o jumatate de lingurita de coaja rasa de portocale, pe care o am pusa la macerat intr-un borcan, impreuna cu zahar.
2
Este bine sa aveti cel putin doua tavi pentru a merge treaba mai repede si cat mai multe bete de rulouri ca sa nu va ardeti la maini.
3
Dupa ce se raceste, crema se mixeaza pentru a deveni mai pufoasa.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult